• Business

    Το ανατρεπτικό όραμα του SingularityU Greece Summit

    • NewsRoom


    Το συνέδριο SingularityU Greece Summit διοργανώθηκε τον Νοέμβριο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με εξαιρετική επιτυχία, προβάλλοντας τη σημασία των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία. Συμμετείχαν παγκοσμίου φήμης ομιλητές, προερχόμενοι κυρίως από τη Silicon Valley, κορυφαίοι πρωτοπόροι της τεχνολογίας και entrepreneurs από όλο τον κόσμο. Παρουσίασαν ανατρεπτικές ιδέες, καινοτόμες πρωτοβουλίες και παραδείγματα που δείχνουν τους απίστευτους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τις ζωές μας προς το καλύτερο.

     

     

     

    Κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η 4η βιομηχανική επανάσταση, η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, η έξυπνη ενέργεια, καθώς και καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που δείχνουν ότι οι μεγάλες αυτές παγκόσμιες αλλαγές είναι πια εδώ και ότι αυτό που χρειάζεται, είναι ένα τολμηρό όραμα με φαντασία προκειμένου να αξιοποιηθεί αυτή η επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη  για ένα καλύτερο μέλλον.

     

    Η Vodafone, έχει αποδείξει ότι όχι μόνο συμμερίζεται αυτό το όραμα,  αλλά και ότι, μέσα από τις τεχνολογίες της, οδηγεί τις εξελίξεις προς μία Κοινωνία των Gigabit, υποστηρίζοντας επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους με τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία, ώστε να επιτύχουν στην ψηφιακή οικονομία. Ο διευθυντής IoT του Ομίλου Vodafone κ. Stefano Gastaut, μίλησε για το όραμα της εταιρίας και παρουσίασε διεθνή παραδείγματα των δυνατοτήτων του Internet of Things (ΙοΤ) που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, όπως:

    Ένα ρομπότ δίνει τη λύση στην παιδική μοναξιά

    Με τη βοήθεια της Vodafone και των ΙοΤ τεχνολογιών της, η εταιρεία No Isolation κατασκεύασε ένα ρομπότ που λειτουργεί ως τα μάτια, τα αυτιά και τη φωνή των παιδιών που παραμένουν για καιρό στο νοσοκομείο ή στο σπίτι λόγω μιας χρόνιας πάθησης. Το μικρό αυτό ρομπότ έχει τη δυνατότητα να συνδέει τα παιδιά με την σχολική τους τάξη ή με τους φίλους τους από απόσταση. Στόχος του, να αντιμετωπίσει τη μοναξιά που νιώθουν αυτά τα παιδιά. Το παιδί μπορεί να διαχειρίζεται το ρομπότ, απλά, μέσω κινητής εφαρμογής και έτσι να νοιώθει ενεργό μέρος της τάξης του.

    Πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο με τη δύναμη της τεχνολογίας  

    Με την υποστήριξη των ΙοΤ τεχνολογιών της Vodafone, η EKSO BIONICS κατασκευάζει ρομποτικούς εξωσκελετούς που επιτρέπουν σε ανθρώπους με κινητικές δυσχέρειες να επιτύχουν το ακατόρθωτο. Να περπατήσουν ξανά.  Μέσω του ρομποτικού εξωσκελετού EKSO GT, που αξιοποιεί τις ΙοΤ υπηρεσίες της Vodafone, μεταφέρονται δεδομένα απευθείας στον θεράποντα ιατρό, υποστηρίζοντας άτομα με κινητικά προβλήματα, έτσι  ώστε να ανακτήσουν την κινητικότητά τους. Και τελικά να αποκτήσουν τη δύναμη και την αντοχή για να μάθουν να περπατούν αυτόνομα ταχύτερα.

    Εφαρμογές όπως αυτές αποδεικνύουν ότι η φαντασία γίνεται πραγματικότητα πιο γρήγορα από ποτέ. Σε μια περίοδο που η ταχύτητα των εξελίξεων ξεπερνά κάθε προσδοκία, ένα συνέδριο του κύρους του SingularityU Greece Summit έρχεται στην κατάλληλη στιγμή. Ο απτός τρόπος με τον οποίο οι νέες εκθετικές τεχνολογίες έρχονται να ενδυναμώσουν πολίτες και επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι το μέλλον είναι ήδη εδώ. Όπως τόνισε και ο κ. Stefano Gastaut ομιλία του: «Όταν σκεφτόμαστε το Internet of Things, οφείλουμε να θυμόμαστε πως όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τα πράγματα, αλλά με τους ανθρώπους».

    Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την ομιλία στου κ. Stefano Gastaut εδώ.



    ΣΧΟΛΙΑ