• Business

    Τίτλος κτήσης: 4+1 συμβουλές. Τι χάνω, τι κερδίζω

    e-ΕΦΚΑ: Διαγωνισμός για την εκμίσθωση αυτοτελούς ακινήτου στην Αθήνα επί της οδού Σταδίου

    e-ΕΦΚΑ: Διαγωνισμός για την εκμίσθωση αυτοτελούς ακινήτου στην Αθήνα επί της οδού Σταδίου


    Αλλάζουν όλα για τους εργαζομένους που αμείβονται με τίτλους κτήσης (τις γνωστές παλιότερα ως αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης), σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας, καθορίζοντας τις λεπτομέρειες του νέου καθεστώτος που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2018.

    Ειδικότερα:

    – Οι αμειβόμενοι με τίτλο κτήσης εργαζόμενοι θα πληρώνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2018 εισφορές ύψους 26,9% (20% για κύρια ασφάλιση και 6,9% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) από το πρώτο ευρώ. Δηλαδή, για εισόδημα 500 ευρώ με τίτλο κτήσης, θα πρέπει να καταβάλουν εισφορά 134,5 ευρώ.
    – Το όριο των 10.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα, και όποιος εργαζόμενος εμφάνιζε αμοιβή με τίτλο κτήσης που ήταν κάτω από αυτό το ετήσιο όριο δεν επιβαρυνόταν με εισφορές, καταργείται.
    – Οι εισφορές αυτές θα βαρύνουν αποκλειστικά τον εργαζόμενο, και καθόλου τον εργοδότη, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τα “μπλοκάκια” έως δύο εργοδότες, όπου ο εργαζόμενος καταβάλλει μόνο το ένα τρίτο των εισφορών.
    – Μάλιστα, ακόμα κι αν ο εργαζόμενος απασχολείται παράλληλα ως μισθωτός ή ως ελεύθερος επαγγελματίας, και πάλι δεν απαλλάσσεται από τις εισφορές για το εισόδημά του από τίτλους κτήσης – δηλαδή, σε ένα ακραίο σενάριο μπορεί ένας μισθωτός που έχει εισοδήματα και από μπλοκάκι, αλλά και από τίτλους κτήσης, να πρέπει να πληρώνει τριπλή εισφορά για τα εισοδήματά του!
    – Οι πρώτες εισφορές για εισοδήματα από τίτλους κτήσης (δηλαδή για τα εισοδήματα του Ιανουαρίου 2018) θα πρέπει να πληρωθούν στα τέλη του Φεβρουαρίου 2018, ενώ κατόπιν θα καταβάλλονται στο τέλος του κάθε επόμενου μήνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σήμερα καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σημαντικές εκπτώσεις στις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας από 1η Ιανουαρίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Personal Banking: Είναι μόνο για τους πλουσίους;



    ΣΧΟΛΙΑ