• Οικονομία

    Την ανηφόρα τραβά πάλι η τιμή της βενζίνης – Τις επόμενες ημέρες η αύξηση

    βενζινη


    Στο 1,7 ευρώ το λίτρο αναμένουν οι βενζινοπώλες ότι θα φτάσει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, με την εκτίμηση αυτή μάλιστα να προβλέπει ότι αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες 45 ημέρες.

    Οι βενζινοπώλες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να φτάσει τα 1,68-1,70 ευρώ, εξαιτίας του ρυθμού αύξησης, που παρατηρείται στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου.

    Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Γιώργος Ασμάτογλου, η εξέλιξη αυτή μπορεί να συμβεί μέσα στις επόμενες 40-45 ημέρες.

    Ήδη η τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, καθώς την περασμένη Τετάρτη βρισκόταν στα επίπεδα των 1,618 ευρώ πανελλαδικά.

    Παραδοσιακά, μάλιστα, οι υψηλότερες τιμές καταγράφηκαν σε νησιά του Αιγαίου. Στις Κυκλάδες, για παράδειγμα, η αμόλυβδη έφτασε τα 1,836 ευρώ το λίτρο, στα Δωδεκάνησα τα 1,743 ευρώ/λίτρο και στη Σάμο τα 1,717 ευρώ το λίτρο.

    Σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας με τις χώρες που διαθέτουν την ακριβότερη βενζίνη, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της 8ης Απριλίου. Οι μοναδικές χώρες που την περνούν σε ακρίβεια βενζίνης είναι το Μονακό, η Νορβηγία και η Ολλανδία, χώρες των οποίων οι οικονομίες είναι πιο δυνατές και ικανές να «σηκώσουν» ένα τέτοιο έξοδο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκαλυπτικά στοιχεία: Φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο πραγματοποιεί ένα στα τρία βενζινάδικα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλεγχοι σοκ από το ΣΔΟΕ: Με παραβάσεις και νοθευμένα καύσιμα το 62% των πρατηρίων βενζίνης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 77 πρατήρια με νοθευμένη βενζίνη



    ΣΧΟΛΙΑ