ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κινεζική εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο TikTok ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει 1 δισεκ. ευρώ για την κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων στη Φινλανδία, λίγες ημέρες αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της επέβαλε βαρύ πρόστιμο για τη μεταφορά των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων στην Κίνα.
Η εταιρεία, ιδιοκτησίας του κινεζικού ομίλου ByteDance, υπογράμμισε ότι αυτό το κέντρο δεδομένων συνιστά ένα «σημαντικό βήμα» προκειμένου να τηρήσει τη δέσμευσή της για την ασφάλεια των δεδομένων στην Ευρώπη.
Την περασμένη εβδομάδα η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok, με την κατηγορία ότι στέλνει προσωπικά δεδομένα Ευρωπαίων πολιτών στην Κίνα και δεν εγγυάται ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτά οι κινεζικές αρχές. Το TikTok άφησε να εννοηθεί ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.
Η δημοφιλής εφαρμογή έχει μπει στο στόχαστρο δυτικών κυβερνήσεων εδώ και χρόνια, καθώς εκφράζονται ανησυχίες ότι τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει μπορεί να χρησιμοποιηθούν από την Κίνα για κατασκοπευτικούς ή προπαγανδιστικούς σκοπούς.
Το TikTok ανέφερε ότι σκοπεύει να κατασκευάσει αυτό το κέντρο δεδομένων στην Κούβολα, στη νοτιοανατολική Φινλανδία, στο πλαίσιο του «Σχεδίου Τριφύλλι», συνολικού κόστους 12 δισεκ. ευρώ. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα φυλάσσονται εκεί τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών της εφαρμογής. Λόγω των ψηφιακών υποδομών, της καθαρής ενέργειας και της τεχνογνωσίας της η Φινλανδία «είναι το ιδανικό μέρος» για αυτό το κέντρο δεδομένων, τόνισε.
Διαβάστε επίσης
Τραμπ: Δεν χρειάζομαι συμφωνίες, θα ορίσω εγώ τους εμπορικούς όρους
Ισπανία: Το μπλακάουτ των εκατομμυρίων και η επίπτωση στο ΑΕΠ της χώρας
Γερμανία: Άνοδος στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων μετά την εκλογή Μερτς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος: Σύμβουλος σχολικών επιτροπών οικειοποιήθηκε το ποσό των 400.000 ευρώ.
- ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και Οδική Ασφάλεια
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίας – Περισσότεροι πλέον αυτοί που επιστρέφουν από το εξωτερικό
- Attica Bank: Γενική Συνέλευση στις 10 Ιουλίου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης
