ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η εποχή της «χαλαρής» ασφάλισης τελειώνει. Με το κράτος να ενεργοποιεί νέα ψηφιακά εργαλεία για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, η αγορά προετοιμάζεται για μια σαρωτική αλλαγή.
Από τη μία, αυστηρότερος έλεγχος και πρόστιμα. Από την άλλη, πίεση στους ασφαλιστές να επανατοποθετηθούν σε μια αγορά που αλλάζει, με φόντο τα ηλεκτρικά και —αύριο— τα αυτόνομα οχήματα. Το μοντέλο του χθες κλονίζεται και οι παίκτες του κλάδου καλούνται να… επανεφεύρουν τον ρόλο τους.
Από 16 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η ηλεκτρονική διασταύρωση για τον εντοπισμό των αυτοκινήτων που είναι ανασφάλιστα, ένα μεγάλο πρόβλημα για την κοινωνία αλλά και τον ασφαλιστικό κλάδο, ο οποίος βλέπει τον τομέα ασφάλισης αυτοκινήτων να…δυσκολεύει όσο περνούν τα χρόνια.
Ο αυξημένος έλεγχος για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, σε συνδυασμό με την υποχρεωτική ασφάλιση των οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών από την 1η Ιουνίου του 2025, θα φέρουν αλλαγές στον κλάδο ίσως και αυξήσεις επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς.
Μάλιστα πρόσφατα, την άποψη ότι πρέπει τα συμβόλαια αυτοκινήτου να αυξηθούν, ώστε να παραμείνει βιώσιμος ο κλάδος, εξέφρασε ο CEO της Ευρώπης Ασφαλιστικής Νίκος Μακρόπουλος, μιλώντας σε πάνελ κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου στην Ύδρα.
Ο κ. Μακρόπουλος αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τις ασφαλίσεις στον κλάδο οχημάτων, επισημαίνοντας ότι «τα επόμενα χρόνια επίκεινται σημαντικές αλλαγές. Ήδη το κόστος επισκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι αισθητά υψηλότερο σε σύγκριση με τα συμβατικά, ενώ μέσα στην επόμενη πενταετία έως δεκαετία προβλέπεται η έλευση των αυτόνομων οχημάτων, τα οποία αναμένεται να μεταμορφώσουν ριζικά το τοπίο στην ασφαλιστική αγορά».
Παράλληλα σημείωσε ότι «μέσα σε αυτό το μεταβαλλόμενο περιβάλλον, οι διαμεσολαβητές θα χρειαστεί να εμπλουτίσουν το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων που διαθέτουν, προσανατολιζόμενοι σε άλλους κλάδους ασφάλισης και εκπαιδεύοντας κατάλληλα τους πελάτες τους. Ο ασφαλιστικός τομέας αυτοκινήτου, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί δραστικά – και πιθανόν θα εκλείψει – λόγω της ευρείας διάδοσης των αυτόνομων οχημάτων».
Τι θα γίνει με τα ανασφάλιστα
Από πέρυσι τον Σεπτέμβριο περιμένει η αγορά την ηλεκτρονική διασταύρωση για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, ωστόσο στις 16 Ιουνίου έρχεται το μέτρο.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κυκλοφορούν σήμερα στη χώρα περίπου 500.000 ανασφάλιστα οχήματα. Οι κυρώσεις για τους παραβάτες θα είναι αυστηρές, καθώς τα πρόστιμα θα ξεκινούν από τα 250 ευρώ και μπορούν να φτάσουν έως και τις 30.000 ευρώ, ανάλογα με το είδος του οχήματος και τη σοβαρότητα της παράβασης.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόστιμο για τα επιβατικά αυτοκίνητα ανέρχεται στα 500 ευρώ, για τα δίκυκλα στα 250 ευρώ, ενώ για λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης φτάνει τα 1.000 ευρώ. Για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ επιβάλλεται επιπλέον πρόστιμο 400 ευρώ. Σε περίπτωση οφειλής τελών κυκλοφορίας, προστίθεται επιβάρυνση ίση με το ανεξόφλητο ποσό.
Η ηλεκτρονική διασταύρωση δεν θα αποτελεί τον μόνο τρόπο εντοπισμού των… παράνομων οχημάτων, καθώς αφενός θα συνεχίζονται οι έλεγχοι της τροχαίας ενώ -σύμφωνα πηγές- σε βάθος χρόνου τα ανασφάλιστα οχήματα θα μπορούν να εντοπίζονται και από τις κάμερες που θα τοποθετηθούν σε φωτεινούς σηματοδότες της Αθήνας.
Διαβάστε επίσης:
Διαβάστε επίσης
e-ΕΦΚΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 36.000 θέσεις στις παιδικές κατασκηνώσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
