• Business

    Τι συμβαίνει με τον όμιλο Μουζενίδη;

    Γιάννης Μουζενίδης


    Αίτηση αναστολής λειτουργίας κατέθεσε στο Πρωτοδικείο ο όμιλος Μουζενίδη, καθώς η κρίση λόγω κορονοϊού που έπληξε τον τουριστικό κλάδο αλλά και ο χαμός του ιδρυτή του ιστορικού ομίλου, Μπόρις Μουζενίδη τον περασμένο Μάρτιο φαίνεται πως έπληξαν βαθιά τον όμιλο.

    Ο ομογενής επιχειρηματίας ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες της ελληνικής τουριστικής αγοράς. Πρόκειται για έναν όμιλο με δραστηριότητα σε όλο το φάσμα της τουριστικής αλυσίδας, που δραστηριοποιείται σε 16 χώρες και συνεργάζεται με 1.400 ξενοδοχειακές μονάδες σε ολόκληρη την χώρα. Ο όμιλος Μουζενίδης δραστηριοποιείται στην τουριστική αγορά με τουριστικά πρακτορεία, την αεροπορική εταιρεία Ellinair και την αλυσίδα μισθωμένων ξενοδοχείων BOMO Club.

    Αναστολή λειτουργίας

    Η εταιρεία ανέστειλε την εξυπηρέτηση των πελατών της στην Ελλάδα επικαλούμενη τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας. Όπως αναφέρει ο Όμιλος σε ανάρτησή του: “Η αναστολή λειτουργίας της εταιρείας υποδοχής στην Ελλάδα – Mouzenidis Travel Greece από 18 έως 26 Ιουνίου προκλήθηκε από τεχνικές και νομικές διαδικασίες. Στο στάδιο μεταβίβασης κληρονομιάς, αποτίμησης περιουσίας, μεταβίβασης υποθέσεων στη νέα διοίκηση βρίσκεται η ελληνική εταιρεία υποδοχής. Η παύση στην υπηρεσία των τουριστών στην Ελλάδα (και αποκλειστικά στην Ελλάδα) είναι προσωρινή“.

    Σύμφωνα με το makthes.gr η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του ομίλου Μουζενίδη αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στον ελληνικό τουρισμό, αφού ο όμιλος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο πρακτόρευσης Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.

    Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μια τέτοια αρνητική εξέλιξη να συμπαρασύρει και την αεροπορική εταιρία Ellinair αλλά και τον ξενοδοχειακό κλάδο του ομίλου.

    Όμιλος Μουζενίδη

    H Mouzenidis Travel αποτελεί συνέχεια της ατομικής επιχείρησης Mouzenidis Tours, η οποία ιδρύθηκε το 1995 από τον Μπόρις Μουζενίδη. Έδρα της εταιρείας είναι η Θεσσαλονίκη, ενώ λειτουργούν υποκαταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως σε Αθήνα, Πιερία, Χαλκιδική, Πελοπόννησος, Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Θάσος και Ζάκυνθος.

    Ο όμιλος έχει αναπτύξει ένα δίκτυο αποκλειστικών συνεργατών-διανομέων των προϊόντων του σε πόλεις της Ρωσίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Μολδαβίας, Καζακστάν, Σερβίας, Ρουμανίας, Λετονίας, Βουλγαρίας, Βαλτικής, Πολωνίας, Γεωργίας και της Τουρκίας, ξεπερνώντας σήμερα τον αριθμό των 80 γραφείων συνεργατών στις δραστηριοποιούμενες χώρες.

    Τον όμιλο μεταξύ άλλων αποτελούν οι εταιρείες: MouzenidisTravel, ΒoMo Club (διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων), Active MICE (οργάνωση εταιρικών πακέτων διακοπών), Mouzenidis Intour, Εllin Camp (παιδικές κατασκηνώσεις), Enigma Shopping Center – εμπορικό κέντρο, Ellinair (αεροπορική εταιρεία), Grekodom Development (μεσιτική, κατασκευαστική εταιρία ακινήτων) κ.α.



    ΣΧΟΛΙΑ