• Business

    Τι σημαίνει για την SoftOne η είσοδος των νέων επενδυτών

    • Ρομίνα Νικηφόρου
    Πάνος Μαρτίνης, CEO SoftOne

    Πάνος Μαρτίνης, CEO SoftOne


    Στο μετοχικό κεφάλαιο και το ΔΣ της SoftOne, μέλους του Ομίλου Olympia εισήλθαν ο Μάρκος Βερέμης καθώς και διεθνής επενδυτικός όμιλος υπό τον Franck Cohen, βετεράνου στην αγορά ERP.

    Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, η κοινοπραξία των επενδυτών, αποκτά μειοψηφικό μερίδιο 45% του Ομίλου ενώ το υπόλοιπο 55% των μετοχών θα συνεχίσει να διατηρεί ο όμιλος Olympia -με ποσοστό άνω του 33%- καθώς και ο επιχειρηματίας Αντώνης Κυριαζής.

    Η συγκεκριμένη επένδυση γίνεται εξ ολοκλήρου μέσω της εξαγοράς του συνόλου των μετοχών των Γ. Καρατζίκου, Δ. Βαλαχή, Ν. Αρενίκη και Σ. Βογλίτση, οι οποίοι μετά τη συναλλαγή παραιτούνται και από τη θέση τους ως μέλη του Δ.Σ. της SOFTONE. Οι Γ. Καρατζίκο και Δ. Βαλαχή παραμένουν ωστόσο έμμισθοι σύμβουλοι της εταιρείας.

    Επιταχύνεται το πλάνο ανάπτυξης της SoftOne

    Η επένδυση αυτή εκτιμάται ότι θα φέρει μία νέα δυναμική στη SoftOne καθώς και επιπλέον πόρους ώστε να επιταχύνει το πλάνο για την επέκτασή της και την ενίσχυση της θέσης της σε διεθνείς αγορές, μέσω οργανικής ανάπτυξης και επιλεγμένων εξαγορών. Υπενθυμίζεται ότι η SoftOne dραστηριοποιείται εκτός από την Ελλάδα και σε Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία, με πελατολόγιο που υπερβαίνει τις 20.000 επιχειρήσεις.

    «Η οικογένεια της SoftOne γίνεται ακόμη πιο δυνατή και βάζει τις βάσεις για να συνεχίσει να κυριαρχεί στο χώρο του business software για πολλά ακόμη χρόνια», δήλωσε ο Πάνος Μαρτίνης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

    Για τον Όμιλο Οlympia επίσης  η συμφωνία θεωρείται σημαντική από πλευράς στρατηγικής, καθώς προχωρά σε κοινές επενδύσεις σε συνεργασία με καταξιωμένους επενδυτές διεθνούς εμβέλειας.

    Γίνεται δε, στο πλαίσιο της γενικότερης επενδυτικής στρατηγικής του, να εστιάζει δηλαδή στη δημιουργία μακροχρόνιας αξίας για τις εταιρίες του χαρτοφυλακίου της, στον κλάδο που δραστηριοποιείται η καθεμία. Παράλληλα μέσω της συμφωνίας αναδεικνύεται και ο ρόλος του Ομίλου για την ανάδειξη της χώρας μας ως ελκυστικής αγοράς για ξένες επενδύσεις. Δείχνει επίσης τη στρατηγική προσαρμογής του Ομίλου SoftOne στα πρότυπα διοίκησης διεθνών εταιρειών τεχνολογίας.

    Οι νέες είσοδοι σε ΔΣ και μετοχικό κεφάλαιο

    Σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται σημαντική η συμμετοχή στο ΔΣ, του Franck Cohen, ο οποίος επί σειρά ετών κατείχε διευθυντικές θέσεις στη SAP Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Παράλληλα έχει εργαστεί ως σύμβουλος εταιρειών τεχνολογίας όπως η UIPath και η Workday.

    «Η SoftOne θεωρείται από πολλούς ως ηγέτης στην αγορά του επιχειρησιακού λογισμικού ERP και πιστεύουμε ότι η εταιρία έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Η αγορά του ERP συνεχίζει να βλέπει ισχυρή ανάπτυξη σε διεθνές επίπεδο, λόγω των αυξημένων αναγκών των επιχειρήσεων για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη υιοθέτηση cloud-based λύσεων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Franck Cohen.

    Αντίστοιχες είναι και οι προσδοκίες από τη συμμετοχή του Μάρκου Βερέμη συνιδρυτή και Προέδρου της Upstream, εταίρου στην BigPi Venture Capital ο οποίος μεταξύ άλλων είναι ενεργός επενδυτής και μέλος του Δ.Σ. εταιρειών τεχνολογίας όπως οι Persado, Workable και Hellas Direct.

    «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για αυτή τη συνεργασία, καθώς ο Όμιλος Olympia και το νέο group μοιράζονται το ίδιο όραμα, να επενδύουν σε εταιρείες που έχουν στο επίκεντρο την καινοτομία και να τις υποστηρίζουν ώστε να καθιερωθούν σε ηγετικές θέσεις στον κλάδο όπου δραστηριοποιούνται. Η συμφωνία αυτή θα υποστηρίξει τους στόχους της SoftOne για επιτάχυνση του πλάνου ανάπτυξής της, ενώ αποτελεί ένα ακόμη επιτυχημένο παράδειγμα της επενδυτικής δραστηριότητας του Ομίλου Olympia σε συνεργασία με κορυφαίους επενδυτές» επεσήμανε ο Γιάννης Καραγιάννης, Εκτελεστικός Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Olympia.

    Διαβάστε επίσης:

    SOFTONE: Αύξηση τζίρου 24% το 2020 – Ξεπέρασε τα 21 εκ. ευρώ

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ