• Business

    Τι λένε πηγές της Εθνικής Τράπεζας για την υπόθεση των θυρίδων στη Θεσσαλονίκη 

    • NewsRoom
    ΕΤΕ Εθνική Τράπεζα

    Εθνική Τράπεζα


    Tο θέμα των θυρίδων σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελίες πελατών ότι αφαιρέθηκαν αντικείμενα, βρίσκεται στην Ελληνική Δικαιοσύνη αναφέρουν πηγές της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίες υπενθυμίζουν ότι η υπόθεση αυτή βρίσκεται στα Δικαστήρια πάνω από 5 χρόνια.

    «Υπάρχουν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις που δεν δικαίωσαν τους καταγγέλλοντες και αυτό προφανώς είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό δεδομένο, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

    Σήμερα, όπως υποστηρίζουν, όσον αφορά στην προέκταση αυτών των καταγγελιών από τους ίδιους ανθρώπους, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών Αρχών.  Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχθεί και δεν έχει προκύψει κάτι μεμπτό για τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας. Λόγω της μυστικότητας της ανακριτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται η αναφορά στην παρούσα φάση σε συγκεκριμένα στοιχεία.

    Εντούτοις, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι από τα στοιχεία που ανέδειξε η έρευνα καμία θυρίδα δεν παραβιάστηκε, ενώ υπενθυμίζουν ότι το άνοιγμα των θυρίδων γίνεται με δύο κλειδιά, ένα εκ των οποίων κατέχει πάντα αποκλειστικά ο πελάτης. Η Εθνική Τράπεζα διαθέτει σήμερα 60.000 θυρίδες, τις οποίες διαχειρίζεται από της ιδρύσεώς της.

    Ποτέ στο παρελθόν, δηλαδή πάνω από ενάμισι και πλέον αιώνα, δεν έχει ανακύψει οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την ασφάλεια των θυρίδων, σε κάθε δε περίπτωση, όπως είναι άλλωστε αυτονόητο, η ίδια η Τράπεζα ενδιαφέρεται για την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραπεζικοί έκλεψαν τιμαλφή 2,6 εκατ. ευρώ από θυρίδες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος τα λεφτά από τις θυρίδες: Δεν πληρώνουμε τις ρυθμίσεις στα ταμεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έτσι θα γίνει το «ριφιφί» της εφορίας τις τραπεζικές θυρίδες-Πότε είναι ασφαλείς



    ΣΧΟΛΙΑ