• Business

    Τι δηλώνει η NewLead για το περιστατικό του πλοίου της που παραμένει αγκυροβολημένο

    NewLead Holdings

    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων ασφάλτου “NewLead Granadino” της NewLead Holdings είναι χωρητικότητας 5.900-dwt και κατασκευής του έτους 2009


    Η ναυτιλιακή NewLead Holdings, συμφερόντων του Μιχάλη Ζολώτα, επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί από το χτεσινό δημοσίευμα του mononews.gr με την περίπτωση του δεξαμενόπλοιου NewLead Granadino, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ λόγω βλάβης, για λόγους ασφαλείας.

    Συγκεκριμένα η ναυτιλιακή αναφέρει τα εξής:

    “Όπως έχει ήδη επισημανθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2016, το δεξαμενόπλοιο NewLead Granadino αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα στον στροφαλοφόρο άξονα της κύριας ατράκτου. Ο στροφαλοφόρος άξονας έχει υποστεί σοβαρή ζημιά και απαιτείται αντικατάστασή του.

    Το δεξαμενόπλοιο NewLead Granadino διαθέτει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για “Hull and Machinery”, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι όλα τα απαραίτητα κόστη θα καλυφθούν, συμπεριλαμβανομένων και της αντικατάστασης του συγκεκριμένου εξαρτήματος, όπως και οι μισθοί του πληρώματος του πλοίου στο σύνολό τους.

    Με το που η NewLead εντόπισε ότι υπήρχε πρόβλημα με τον στροφαλοφόρο άξονα της κύριας ατράκτου του πλοίου, η διοίκηση της Εταιρείας έλαβε την απόφαση να ακινητοποιήσει το πλοίο και να παύσει την εμπορική του δραστηριότητα, έτσι ώστε να εγγυηθεί την ασφάλεια του πληρώματος.

    Από την πρώτη στιγμή, η απόφαση της διοίκησης της NewLead ελήφθη με γνώμονα την προστασία της ζωής και της ακεραιότητας του πληρώματος του πλοίου, γεγονός που αποτελεί για την Εταιρεία την απόλυτη προτεραιότητα.

    Η Εταιρεία αποκηρύσσει τα λεγόμενα της κας Barbara Shipley, η οποία είναι επιθεωρητής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές. Η NewLead βρίσκεται σε άμεση επαφή με το πλήρωμα του NewLead Granadino”.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς πίσσας NewLead Granadino (που έχει χωρητικότητα 5.900-dwt και είναι κατασκευής 2009) παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Βαλτιμόρης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2016, για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της σοβαρής βλάβης που έχει προκληθεί στον στροφαλοφόρο άξονα της κύριας ατράκτου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Πολέμης: Έδωσε 35 εκατ. δολ. για την αγορά δύο πλοίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η νέα κοινοπραξία-μαμούθ στο χώρο της ναυτιλίας με στόλο 256 containerships

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ

     



    ΣΧΟΛΙΑ