• Business

    Τι απαντά το mononews.gr στην εξώδικη διαμαρτυρία του δικηγόρου και πλοιοκτήτη κ. Γιάννη Σαραντίτη 

    Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια από ακροδεξιούς-Ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση


    Εξώδικη διαμαρτυρία προς το mononews απέστειλε ο δικηγόρος και πλοιοκτήτης κ. Γιάννης Σαραντίτης με αφορμή δημοσίευμα της 14ης Φεβρουαρίου 2018 με τίτλο «Γιάννης Σαραντίτης: Από τις δικαστικές κόντρες στις (επιτυχημένες) εφοπλιστικές business». Για την ακρίβεια η εξώδικη διαμαρτυρία αναφέρει: 

    1. Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορήθηκα ότι στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα ΜΟΝΟΝEWS αναρτήθηκε χθες (15.2.2018) δημοσίευμα, που φέρει την υπογραφή τρίτης από εσάς και με τίτλο «Γιάννης Σαραντίτης: Από τις δικαστικές κόντρες στις (επιτυχημένες) εφοπλιστικές business», το οποίο αναλωνόταν εν πολλοίς στην αναπαραγωγή αναληθών και συκοφαντικών ισχυρισμών που είχε προβάλει ο πατέρας μου στο πλαίσιο της μεταξύ μας αντιδικίας, επισημαίνω εξαρχής ότι οι απίθανοι αυτοί ισχυρισμοί έχουν ουσιαστικά κονιορτοποιηθεί εδώ και καιρό στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο ίδιος ο πατέρας μου έχει παραιτηθεί δύο (2) φορές μέχρι σήμερα από τις αγωγές του σε βάρος μου, με αποτέλεσμα να μην εκκρεμεί πλέον καμμία αστική αξίωσή του σε βάρος μου.
    2. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι στο ίδιο το δημοσίευμά σας αναφέρεται η απόλυτη δικαστική δικαίωσή μου μέχρι σήμερα, γεννιούνται τουλάχιστον ερωτηματικά για τα κίνητρα της όψιμης και αδικαιολόγητης ενέργειας να αναπαραχθούν συκοφαντικοί ισχυρισμοί σε βάρος μου, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουν κριθεί επανειλημμένως αναληθείς. Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι κανένα σύννομο «δημοσιογραφικό» συμφέρον δεν εξυπηρετείται με το αναμάσημα αποδεδειγμένων εδώ και πολύ καιρό συκοφαντιών στους κόλπους μίας οικογένειας, την ίδια στιγμή που καταιγιστικές γεωπολιτικές, διπλωματικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις συνταράσσουν την χώρα και απασχολούν εύλογα την κοινή γνώμη.
    3. Περαιτέρω, οφείλω να επισημάνω ότι οι υπεύθυνοι της ίδιας πηγής (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) την οποία άκριτα αναπαράγετε, έχουν προβεί προ πολλού σε δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας με εκτενές δημοσίευμα, αλλά και ρητή δήλωση ενώπιον του αρμόδιου ποινικού δικαστηρίου, στην οποία αναφερόταν ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
    4. Προκειμένου να μην υφίσταται καμμία αμφιβολία για την πανηγυρική δικαίωσή μου μέχρι σήμερα από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της ημεδαπής και της αλλοδαπής, αναφέρω συνοπτικά ότι οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί του πατέρα μου έχουν καταρριφθεί μέχρι σήμερα από τα δικαστήρια και τις ποινικές αρχές της ημεδαπής, όπου ο πατέρας μου έχει οδηγηθεί σε παραίτηση από τις ένδικες αστικές αξιώσεις του σε βάρους μου, ενώ δεινές ήττες έχει υποστεί ενώπιον των δικαστηρίων της Κύπρου, αλλά και του Κοινοτικού Γραφείου Σημάτων, όταν επεχείρησε εξίσου αβάσιμα να αμφισβητήσει τα σήματα της δικηγορικής εταιρείας ΣΑΡΑΝΤΙΤΗΣ που είχα καταχωρήσει στο όνομά μου. Επισημαίνω ότι στο πλαίσιο των παραπάνω διαδικασιών δεν απορρίφθηκαν μόνο οι σε βάρος μου συκοφαντικοί ισχυρισμοί, στη βάση εξαντλητικών και επάλληλων αιτιολογιών και αποδείξεων, αλλά και αναδείχθηκε πλήρως ο κατασκευασμένος και προσχηματικός χαρακτήρας τους.
    5. Συνοψίζοντας, είναι σαφές ότι η ιστοσελίδα και ο συντάκτης σας όφειλαν με βάση τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία να αξιοποιήσουν τα στοιχεία που προκύπτει ότι έχουν ήδη στην κατοχή τους, αλλιώς να ερευνούσαν περαιτέρω για τις ανάγκες του «ρεπορτάζ» τους, και να μην επαναφέρουν άστοχα τη δημοσιότητα μεγάλο μέρος των ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών του πατέρα μου, ύστερα από 5 ολόκληρα χρόνια δικαστικού διασυρμού του και συντριβής της απίθανης κατασκευής που εφηύρε σε βάρος μου.

    Επειδή οι παραπάνω ενέργειές σας είναι παράνομες και αθέμιτες.

    Επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το παραπάνω δυσφημιστικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας να αναπαραχθεί ανεξέλεγκτα από σειρά άλλων ιστολογίων και ιστοσελίδων, πολλαπλασιάζοντας έτσι τη δυσφήμιση και ζημιά που έχει ήδη προκαλέσει σε μένα για την οποία είστε υπεύθυνοι. 

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

    και με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για τις παραπάνω παράνομες και αθέμιτες ενέργειες.

    ΣΑΣ ΚΑΛΩ άμεσα (α) να αποσύρετε άμεσα το επίμαχο δημοσίευμα της 15.2.2018 από την ιστοσελίδα mononews.gr και (β) να παραλείψετε κάθε παρόμοια παράνομη συμπεριφορά στο μέλλον, ενώ ρητά δηλώνω ότι διατηρώ ακέραιο το δικαίωμά μου να ζητήσω αποκατάσταση της ζημίας μου και την παραδειγματική τιμωρία σας.

    Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς όσους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας την παρούσα ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης. 

    Η απάντηση του mononews.gr 

    Είναι σαφές ότι το κείμενο του mononews,gr με τίτλο “Γιάννης Σαραντίτης:  Aπό τις δικαστικές κόντρες στις επιτυχημένες εφοπλιστικές business” δεν είχε καμιά πρόθεση να θίξει επαγγελματικά και προσωπικά τον δικηγόρο και πλοιοκτήτη κ. Γιάννη Σαραντίτη.  Δημοσιεύθηκε με αφορμή είδηση που ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών και για την ακρίβεια στις 12 Φεβρουαρίου (η είδηση επίσης δημοσιεύθηκε στο mononews.gr με τίτλο “Γ. Σαραντίτης: Super deals με 2 νεότευκτα και ένα μεταχειρισμένο bulker για την W Marine ) η εταιρία W Marine. Για την ακρίβεια η εταιρία συμφερόντων του δικηγόρου και πλοιοκτήτη ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε παραγγελίες  για την κατασκευή δύο νεότευκτων kamsarmaxes καθώς και την απόκτηση ενός μεταχειρισμένου post-panamax.

    Η συμφωνία αφορά στο «χτίσιμο» ενός νεότευκτου φορτηγού πλοίου (χωρητικότητας 82.000-dwt) στις γιάρδες Taizhou Kouan ενώ υπάρχει option για την κατασκευή και ενός επιπλέον bulker.

    Μάλιστα γράφαμε ότι ο δικηγόρος και πλοιοκτήτης, Γιάννης Σαραντίτης ίδρυσε την εταιρεία το 2003 και ο στόλος της αποτελείται από επτά πλοία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι post-panamaxes (όλα χωρητικότητας 93.000-dwt) και τα τρία kamsarmaxes. Το δημοσιογραφικό κείμενο τόνιζε επίσης ότι η κίνηση αυτή του πλοιοκτήτη χαιρετίστηκε από την εφοπλιστική κοινότητα.

    Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο κ. Σαραντίτης είναι βραβευμένος επιχειρηματίας, δυναμικός, πανέξυπνος, με γνώσεις σε ποικίλους τομείς που εντυπωσιάζουν, κοσμοπολίτης, με ρητορική σχεδόν ευφράδεια.

    Από δεξιά προς αριστερά: ο Γιάννης Σαραντίτης (ιδιοκτήτης της W Marine), ο Νίκος Τριανταφυλλάκης (διευθύνων σύμβουλος) και ο εκπρόσωπος του ναυπηγείου Taizhou Catic

    Επίσης τονιζόταν με τον πλέον σαφή τρόπο ότι οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί του πατέρα του έχουν καταρριφθεί μέχρι σήμερα από τα δικαστήρια και τις ποινικές αρχές της ημεδαπής, όπου ο κ. Βασίλης Σαραντίτης έχει οδηγηθεί σε παραίτηση από τις ένδικες αστικές αξιώσεις του σε βάρους του γιου του.

    Εξηγούσαμε επίσης ότι ο κ. Βασιλης Σαραντίτης έχει υποστεί δεινές ήττες ενώπιον των δικαστηρίων της Κύπρου, αλλά και του Κοινοτικού Γραφείου Σημάτων, όταν επεχείρησε εξίσου αβάσιμα να αμφισβητήσει τα σήματα της δικηγορικής εταιρείας ΣΑΡΑΝΤΙΤΗΣ.

    Είναι προφανές ότι στόχος του mononews ήταν μεταξύ άλλων να αναδείξει τις άκρως επιτυχημένες κινήσεις του κ. Σαραντίτη στην εφοπλιστική σκακιέρα. Άλλωστε και ο τίτλος του δημοσιογραφικού κειμένου αυτό ακριβώς αναδεικνύει.



    ΣΧΟΛΙΑ