• Business

    THRAKON: Εγκαινιάστηκε η νέα επένδυση των 6 εκατ. ευρώ στα Οινόφυτα

    Εμμανούηλ Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της THRAKON


    Νέα επένδυση έξι εκατομμυρίων ευρών πραγματοποιεί στα Οινόφυτα η εταιρεία THRAKON, με πρόεδρο τον Σουηδό επιχειρηματία Jon Sjoborg.

    Πρόκειται για την έκτη μονάδα καθετοποιημένης παραγωγής κονιαμάτων στην στην 28ετή πορεία της εταιρείας, η οποία έχει αναπτυχθεί σημαντικά μέσω εξαγορών.

    Πιο συγκεκριμένα, από το 1996 έως και σήμερα η THRAKON έχει επενδύσει στη χώρα μας 56 εκατ. Ευρώ με την εταιρεία να αναμένεται να επενδύσει εντός της επόμενης πενταετίας επιπλέον 25 εκατ. Ευρώ και επεκταθεί με μία νέα μονάδα στην Ιταλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου οι μισές επενδύσεις, δηλαδή τα 23 εκατ. Ευρώ έγιναν κατά τη διάρκεια της κρίσης,

    Όσον αφορά τη νέα μονάδα στα Οινόφυτα, αυτή ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις αρχές του 2022, ενώ ύστερα από 7 μήνες ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία της και πλέον έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της.

    Το εν λόγω έργο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς δεν παράγονται απόβλητα κατά την επεξεργασία για την παραγωγή κονιαμάτων, ενώ η εταιρεία επιδιώκει στο αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσει στη δημιουργία φωτοβολταϊκών ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας μέσω net metering.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Εμμανουήλ Παπαδάκη, μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων επισήμανε την προσήλωση της εταιρείας στη χώρα μας παρά τη δεκαετή κρίση που πέρασε.

    Σχετικά με την THRAKON, δήλωσε ότι η εταιρεία δίνει μεγάλη σημασία στην ποιότητα και όχι στο κόστος και η προσήλωση αυτή μεταφράζεται και στον κύκλο εργασιών, ο οποίος είναι μεγαλύτερος συγκριτικά με άλλες εταιρείες του κλάδου.

     

     

    Αναλυτικότερα, όπως πρόσθεσε, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 45%, 153% κατά τη διάρκεια της περασμένης πενταετίας και 399% μέσα σε μία δεκαετία.

    Για τη δράση της THRAKON ανέφερε ότι έχει παρουσία στα Βαλκάνια και πιο συγκεκριμένα στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ ετοιμάζεται να παράγει προϊόντα στην Ιταλία από τις αρχές του 2024 και να τα προμηθεύει σε περισσότερους από 70 πωλητές. Μάλιστα, η εταιρεία εξάγει προϊόντα σε περισσότερες από 40 χώρες, όπως πρόσθεσε.

    Επιπλέον, παρουσίασε μερικά από τα σημαντικότερα projects στα οποία η THRAKON έχει συμμετάσχει μέσω των προϊόντων της. Στη χώρα μας αυτά είναι το Μετρό και το Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ενώ στο εξωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί τα υλικά της για την ανέγερση του Mercury Tower στη Μάλτα, το οποίο αποτελεί τον μεγαλύτερο πύργο της χώρας με ύψος άνω των 122 μέτρων.

    Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της THRAKON, Jon Sjoborg, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αντίκτυπο της κρίσης, η οποία πήγε πίσω το project για την έκτη μονάδα στα Οινόφυτα. Ωστόσο, παρείχε σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης για την εταιρεία καθώς προχώρησε σε ένα μπαράζ εξαγορών.

    Για τη νέα επένδυση μίλησε και η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Βασιλική Λοΐζου, η οποία τόνισε τη σημασία δημιουργίας παραγωγικών μονάδων για την ελληνική οικονομία, καθώς δεν αρκεί μόνο η παροχή υπηρεσιών.

    Επισήμανε, δε, και το ρόλο του αναπτυξιακού νόμου μέσω του οποίου η κυβέρνηση μπορεί να στηρίξει τέτοιου είδους παραγωγικές επενδύσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Σιδηρόδρομος: Το 2026 η αποκατάσταση – Το κρυφό κόστος του 1 δισ. ευρώ 

    Διόδια: Έρχονται αυξήσεις από τον Ιανουάριο του 2024

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πρωταγωνιστές η κατασκευή και οι παραχωρήσεις στο εννεάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ