• Business

    Θετικές εξελίξεις στην Costamare του Κ. Κωνσταντακόπουλου (live η διακύμανση της μετοχής)

    Γρηγόρης Ζήκος

    Γρηγόρης Ζήκος. CFO Costamare


    Θετικές φαίνεται να είναι οι εξελίξεις για τη ναυτιλιακή Costamare, συμφερόντων του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Κωνσταντακόπουλου, καθώς η μετοχή της στη συνεδρίαση της Wall Street στις 5 Οκτωβρίου 2016, ενισχύθηκε κατά 1,91% και διαπραγματευόταν στις 21.30 (ώρα Ελλάδος) στα 7,46 δολάρια, μετά την δραματική βουτιά που είχε καταγράψει στη συνεδρίαση της 4ης Οκτωβρίου.  Δείτε εδώ live την διαπραγμάτευση της Costamare στο χρηματιστήριο της  Νέας Υόρκης από το Tradewindsnews.com

    Η ανατροπή αυτή σημειώθηκε μετά την απόφαση-έκπληξη της JP Morgan να αναβαθμίσει τη σύσταση της μετοχής της ναυτιλιακής από “neutral” σε “overweight”, μια κίνηση που μαρτυράει την εμπιστοσύνη της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας στην εισηγμένη στο δείκτη NYSE Costamare, η οποία, όπως ανακοίνωσε, πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε διανομή μερίσματος 0,10 δολάρια/μετοχή για το τρίτο τρίμηνο του 2016, στα πλαίσια των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της αγοράς.

    Όπως υποστήριξε και ο αναλυτής της JP Morgan, Noah Parquette, τα πλεονεκτήματα της περικοπής του μερίσματος είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “Αν και η περικοπή του μερίσματος είναι ατυχής, ωστόσο απελευθερώνει ταμειακές ροές και παγιώνει τη ρευστότητά της, κατά την άποψή μας”, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η χθεσινή πτώση της μετοχής της εταιρείας, μετά και την υποβάθμιση της Stifel, “διόρθωσε” την υπερβολικά υψηλή τιμή της.

    Γρηγόρης Ζήκος
    Γρηγόρης Ζήκος. CFO Costamare

    O Parquette εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις προοπτικές της εταιρείας, επισημαίνοντας πως με το υψηλό ποσοστό απασχόλησης των πλοίων της θα έχει σχετικά σταθερές ταμειακές ροές για το 2016 και το 2017, με το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσής της να είναι σε μικρές κατηγορίες πλοίων.

    Ο αναλυτής της JP Morgan δεν παρέλειψε να σχολιάσει θετικά και την κίνηση της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου να επανεπενδύσει ολόκληρο το μέρισμά της στην εταιρεία, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, σημειώνοντας πως με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι ανάγκες ρευστότητας της ναυτιλιακής.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι, στο άκουσμα της είδησης της περικοπής του μερίσματος, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Stifel αντέδρασε αρνητικά και προχώρησε στην υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής της Costamare σε “sell” από “hold”. Αυτό οδήγησε την τιμή της μετοχής να καταγράψει δραματική πτώση, μεγαλύτερη του 18% και να κλείσει στα 7,32 δολάρια.

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος,
    Κωστής Κωνσταντακόπουλος. Eτών 46. Επικεφαλής COSTAMARE.

    Ο αναλυτής της Stifel, Benjamin Nolan, προχώρησε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στην κίνηση αυτή, παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε η διοίκηση της Costamare, αναμένεται να συμβάλλουν στη βελτίωση του ισολογισμού της.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Nolan, η απόφασή του βασίστηκε στην πεποίθησή του ότι η προσφορά τονάζ και η περιορισμένη οικονομική ανάπτυξη αποτελούν παράγοντες που θα εξακολουθήσουν να ταλαιπωρούν την αγορά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Ευχάριστη έκπληξη για την Costamare από την JP Morgan

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βάζει πλώρη για Μέση Ανατολή η Neptune Lines

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/capital-link-forum-pou-tha-diamorfothoun-times-stin-agora-xirou-fortiou-ti-provlepoun-korifea-stelechi-tis-naftilias/79782

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ