• Business

    Θεόδωρος Φέσσας: Τι θα κάνει με τα «νέα» 93 εκατ. ευρώ που έβαλε στο πορτοφόλι του

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    quest

    Θεόδωρος Φέσσας Πρόεδρος Quest, BriQ Properties


    Στο επενδυτικό πλάνο της Quest Συμμετοχών, ύψους 70 εκατ. ευρώ φέτος, αλλά και σε πιθανές νέες επενδυτικές ευκαιρίες, θα διατεθούν τα 93 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει η εταιρεία, με βασικό μέτοχο και επικεφαλής στη θέση του εκτελεστικού προέδρου, τον Θεόδωρο Φέσσα, από την επιτυχημένη έξοδο – πώληση των Cardlink και η Cardlink One στη γαλλική εταιρεία Worldline.

    Ο κ. Φέσσας, εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε ενάρετο κύκλο, που ελπίζει να διατηρηθεί για ικανό χρονικό διάστημα, σημείωσε, σε σύντομη συνομιλία του με το mononews, ότι στην παρούσα φάση υπάρχει το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου, ωστόσο, δεν αποκλείει να παρουσιαστεί μελλοντικά και κάποια άλλη επενδυτική ευκαιρία από την οποία η Quest θα επωφεληθεί.

    Ο όμιλος Quest κατά τη στιγμή της πώλησης της Cardlink θα κατέχει το 65% του συνόλου των μετοχών της και εισπράττοντας περίπου 93 εκατ. σε μετρητά εξασφαλίζει δεκαπενταπλάσια απόδοση (υπεραξία περίπου 87 εκατ. ευρώ) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης και αυτό σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών.

    Η διοίκηση της Quest ενημέρωσε προχθές για το σε εξέλιξη επενδυτικό της σχέδιο (2021) μιλώντας στους αναλυτές με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

    Περί τα 25 εκατ. ευρώ προορίζονται για την Γ.Ε. Δημητρίου για την οποία αναμένεται δικαστική απόφαση για την αναδιάρθρωση των χρεών της στο πλαίσιο σχεδίου εξυγίανσης. Η Γ.Ε. Δημητρίου θα επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά της στον κλάδο του κλιματισμού.

    Για την ολοκλήρωση του logistics της ACS στο Αιγάλεω προορίζονται περί τα 18 εκατ. ευρώ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος του έτους ή αρχές του επόμενου, ενώ περί τα 5 με 6 εκατ. θα διατεθούν για την απόκτηση μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά πάρκα).

    Η διοίκηση της Quest εκτιμά ως πιθανές και νέες εξαγορές ειδικά στην πληροφορική. Πρόκειται για ένα κλάδο που λόγω της αναγκαίας ψηφιοποίησης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αναμένεται να εμφανίσει μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

    Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας Cardlink, η οποία δραστηριοποιείται στις ηλεκτρονικές πληρωμές που πλέον εξελίσσονται σε μια αυτόνομη αγορά υψηλής τεχνολογίας, τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους μεταξύ των οποίων η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου.



    ΣΧΟΛΙΑ