• Business

    Θέλετε να δουλέψετε στη Wall Street; Δείτε τι ρολόι πρέπει να φοράτε

    • NewsRoom


    Θα σας εκπλήξει εάν μάθετε ότι στην Wall Street τα στελέχη φοράνε ανάλογα με τη θέση τους και το αντίστοιχο ρολόι; Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήρθαν στο φως πράγματα που λίγο πολύ όλοι ξέρουμε: τη σημασία της εικόνας που παρουσιάζουμε όταν πάμε σε μία συνέντευξη για δουλειά αλλά και στην μετέπειτα εργασία μας. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, οι εργοδότες πολλές φορές δεν μένουν μόνο στο αν έχουμε τα προσόντα για τη δουλειά αλλά παρατηρούν και τι χρώμα παπούτσια φοράμε, πώς μπορεί να έχουμε δέσει τη γραβάτα μας ή αν έχουμε εκπαιδευτεί σε ιδιωτικά σχολεία. Φαίνεται πως για τους μελλοντικούς εργαζομένους τέτοια στοιχεία είναι αρκετά σημαντικά ώστε να τους επιλέξουν!

    Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε αφορά το ντύσιμο στις επενδυτικές τράπεζες και πιο συγκεκριμένα πώς τα ρολόγια που επιλέγει κάποιος να φορέσει δείχνουν εκτός από την ώρα και σε ποια εργασιακή θέση ανήκει!

    Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα ρολόγια των εργαζομένων της Wall Street και πώς αυτά σχετίζονται με το εισόδημα, τη θέση και ίσως και την ηλικία τους.

    Μαθητευόμενοι

    Μπορεί οι συνάδελφοί σας και ο κόσμος να μην γνωρίζουν καλά – καλά το όνομα σας ωστόσο εάν εμφανιστείτε με ένα Hublot Big Bang Chronograph (17.000 δολάρια) ή ένα χρυσό Rolex GMT (28.000 δολάρια), ο κόσμος θα υποθέσει πως η αύξηση του εισοδήματός σας δεν ήταν και ο βασικός λόγος που αποφασίσατε να εργαστείτε. Από την άλλη βέβαια φορώντας κάτι τέτοιο, θα κερδίσετε ενδεχομένως την εκτίμηση των παλαιότερων συνάδελφών σας, καθώς θα θεωρήσουν ότι συνδυάζετε το γνωστό πρότυπο ευφυΐα – επιβράβευση. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, για τους μαθητευόμενους προτείνεται να επιλέξουν ένα Rolex Oyster Datejust (6.000 δολάρια) από ανοξείδωτο χάλυβα ή ένα Omega Seamaster(4.000 δολάρια).

    interns

    Αναλυτές

    Τα καταφέρατε! Έχετε δουλειά στην Wall Street! Βέβαια, ακόμη λογικά θα μένετε με κάποιον συγκάτοικο, θα κάνετε όλη την περιττή δουλειά που φυσικά αυτή δεν είναι ούτε glamorous, ούτε και πολύ σχετική με το επάγγελμά σας, αλλά όπως και να έχει θα πρέπει να ταιριάζετε με το κλίμα και το χώρο, άρα δώστε το Omega σας που είχατε ως ειδικευόμενοι και αγοράστε ένα Rolex Submariner (7.200 δολάρια).

    analysts

    Συνεργάτες

    Πλέον είστε ένας έτοιμος συνεργάτης και οι επιχειρήσεις εμπιστεύονται τα λεφτά τους σε εσάς, ωστόσο δώστε προσοχή! Μπορεί να έχετε φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά δεν θέλετε να σας δουν με κακό μάτι, γιατί ένας 25χρονος δεν μπορεί να φοράει πιο ακριβό ρολόι από αυτό που θα μπορούσε να αγοράσει ένας 40άρης. Διατηρήστε το προφίλ σας σε χαμηλά επίπεδα και επιλέξτε ένα Rollex Seadweller (13.700 δολάρια) ή ακόμη καλύτερα φορέστε το αγαπημένο ρολόι του Πούτιν, ένα Blancpain Aqua Lung (13.000 δολάρια).

    associate

    Αντιπρόεδροι

    Επιτέλους τώρα βγάζετε κανονικό χρήμα! Ήρθε η ώρα να αγοράσετε ένα Rolex Daytona (12.500 δολάρια), που είναι η πεμπτουσία των ρολογιών για τους τραπεζικούς επενδυτές! Μπορεί να μην είναι και τόσο ακριβό, ωστόσο υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που θέλει το ρολόι αυτό να το αγοράζουν μόνο όσοι είναι – το λιγότερο – αντιπρόεδροι! Εάν τώρα έχετε ήδη ένα ή δύο Rolex, μπορείτε να αγοράσετε ένα Vacheron Constantin Overseas (19.000 δολάρια). Μπορείτε, επίσης, να προτιμήσετε ένα Panerai Luminor (23.500 δολάρια).

    vice-president

    Διευθυντές

    Τώρα πρέπει να δείξετε στον κόσμο την αυτοπεποίθηση σας, οπότε επιλέξτε ένα Breguet Classique (48.000 δολάρια) ή ένα Jaeger LeCoultre Master Tourbillon (39.500 δολάρια). Ένα Frank Muller Retrograde Hours (16.800 δολάρια) μπορεί να είναι κάπως ιδιαίτερο αλλά η δουλειά σας προϋποθέτει μία συγκεκριμένη ενδυμασία, οπότε καλό θα ήταν να το αποφύγετε. Αυτά τα ρολόγια τα φοράνε συνήθως οι Ρώσοι και οι Άραβες. Επίσης, αποφύγετε το IWC Portuguese (22.200 δολάρια), είναι το ρολόι γι’ αυτόν που δεν παίρνει ποτέ αύξηση και που τον απατά η σύζυγός του!

    director

    Διευθύνοντες Σύμβουλοι

    Μόνο τώρα που γίνατε διευθύνων σύμβουλος μπορεί να αντέξει η τσέπη σας ένα Patek Philippe.  Αγοράστε ένα Nautilus Chronograph (50.000 δολάρια) ή ένα λευκόχρυσο Perpetual Calendar (93.000 δολάρια).

    managing-director

    Συνέταιροι

    Πλέον, όλα τα προηγούμενα ρολόγια σας ανήκουν στο παρελθόν ή τα έχετε χαρίσει στο γιο σας ή τα έχετε αφήσει στην εξοχική σας κατοικία. Αφήστε στην άκρη το Patek Phillippe σας. Άλλωστε και ο CEO της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, φοράει ένα Nike Sport Swatch, αξίας μόλις 85 δολαρίων. Μπορείτε, επίσης, να μην φοράτε και κανένα ρολόι. Όταν μπορείτε να κοντρολάρετε τον χρόνο, τότε δεν χρειάζεται να ξέρετε και τι ώρα είναι!

    Lloyd Blankfein. Ετών 65. CEO Goldman Sachs
    Lloyd Blankfein. Ετών 65. CEO Goldman Sachs

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/prin-apo-10-chronia-o-mark-zuckerberg-iche-mia-idea-gia-facebook-afti-pou-allaxe-ton-kosmo/72257

     



    ΣΧΟΛΙΑ