• Business

    Θ. Πανταλάκης: Τα αλλάζει όλα στην Αττικής. Εθελούσια και αλλαγές προσώπων άμεσα

    Θεόδωρος Πανταλάκης Attica Bank

    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Αττικής


    Η επιχείρηση «ανασχηματισμός» στην Τράπεζα Αττικής διά χειρός Θόδωρου Πανταλάκη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το νέο οργανόγραμμα της τράπεζας με τις θέσεις διευθυντών στη διοίκηση να έχουν περιοριστεί  στις 24 (από 46), το νέο σχήμα είναι περισσότερο συγκεντρωτικό, ενώ την Παρασκευή ανακοινώνεται και το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που θα απευθύνεται σε 60-70 άτομα, ωστόσο η διοίκηση εκτιμά ότι η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη.

    Παράλληλα ξεκινά  και η αναδιάρθρωση όλων των θυγατρικών της  «δεν θα μείνει καμιά περιοχή της τράπεζας χωρίς αναδιάρθρωση» αναφέρει  χαρακτηριστικά στο mononews.gr ο  διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank κ. Θόδωρος Πανταλάκης , και συμπληρώνει πως «ο ανασχηματισμός θα είναι πλήρης».

    Με την ολοκλήρωση της  εθελούσιας εξόδου θα υπάρξει πλήρης ανασχηματισμός του προσωπικού και θα κριθεί αν χρειάζονται στελέχη από την αγορά για την κάλυψη νευραλγικών θέσεων, σημειώνει ο CEO.  Εξάλλου  στόχος είναι η  αποτελεσματική λειτουργία της  τράπεζας και ο περιορισμός του λειτουργικού κόστους.

    Στο τέλος του μήνα θα υπάρχουν και εξελίξεις  σε ότι αφορά τη διαχείριση του «κόκκινου» χαρτοφυλακίου. Ειδικότερα επενδυτής θα αναλάβει τη διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου δανείων, ποσού περίπου 1δις ευρώ- που είναι στο «κόκκινο» και έχουν εξασφαλίσεις. Σύμφωνα με την πρόταση της Clayton, που είναι σύμβουλος της  Αττικής, η διαχείριση αυτού του χαρτοφυλακίου θα έχει διάρκεια για 6 -7 χρόνια.

    Μέσα σε 20μέρες –που έχει αναλάβει η νέα διοίκηση- η τράπεζα έχει ανασυνταχθεί και βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με τις εποπτικές αρχές.

    O Θ. Πανταλάκης ήδη τρεχει  το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και στα κομβικά θέματα των μηχανογραφικών και πληροφοριακών της συστημάτων, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι του SSM να δηλώσουν απολύτως ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της διοίκησης, καθώς έλαβαν σαφείς και λεπτομερείς απαντήσεις για τον τρόπο που θα «θεραπευθούν» σε σύντομο χρόνο και τα 36 «ύποπτα ευρήματα» που διαπίστωσε ο έλεγχος της ΤτΕ που διενεργήθηκε για λογαριασμό του SSM.

    Να σημειωθεί ότι χθες η  DGComp έδωσε το πράσινο φως και για το  πρόγραμμα ρευστότητας  με την έκδοση  ομολογιακού δανείου  ύψους 380 εκατ ευρώ, με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και το οποίο  θα λειτουργήσει ως «μαξιλάρι ασφαλείας»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Η ηρεμία πριν από την καταιγίδα. Η λίρα μας προειδοποιεί ότι τα χειρότερα έρχονται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ο κ. Θ. Φέσσας του ΣΕΒ και η τέως σύζυγος του Ε. Κουτσουρέλη θα γίνουν πλουσιότεροι κατά 3 εκ ευρώ; Όλο το παρασκήνιο

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ