• Business

    Τέσσερις ταινίες διδάσκουν πώς θα γίνεις super manager

    • NewsRoom


    Ένας επιτυχημένος manager θέλει να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χτίζοντας ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον, τόσο για το ανθρώπινο δυναμικό που διοικεί, όσο και για την παραγωγικότητα της εταιρείας.

    Ποιος είναι όμως, ο ρόλος που πρέπει να ακολουθήσει ένας καλός manager για να φέρει θετικά αποτελέσματα στην εταιρεία; Εκτός από συμβουλές άλλων σπουδαίων διευθυντών, οι ίδιοι μπορούν να εμπνευστούν από διάφορες ταινίες που μας παρουσιάζουν το προφίλ του τέλειου manager.

    Εμείς θα σας παρουσιάσουμε πέντε σημαντικά μαθήματα που μας δίδαξαν γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες για αξιοθαύμαστους managers.

    1. Να είστε ακριβείς

    Ταινία: Office Space

    Ο Bill Lumbergh, ένας χαρακτήρας σύμβολο στον κόσμο του management παρουσιάζεται στην ταινία ως ένα άτομο που μιλάει μονότονα και δίνοντας οδηγίες με τον πιο αφηρημένο τρόπο. Ένας σωστός manager πρέπει να είναι ακριβείς στις απαιτήσεις του έτσι ώστε να γίνεται κατανοητούς από τους υφιστάμενους τους.

    2. Να μένετε μακριά από τις ρήξεις

    Ταινία: The Social Network

    Όσοι έχουμε δει την ταινία μαθαίνουμε την ιστορία του δημιουργού του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου Facebook, Mark Zuckerberg, η οποία είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Το σημαντικότερο όμως μάθημα της ταινίας είναι το ότι για να είσαι ένας “δυνατός” manager θα πρέπει να χτίζεις σωστές σχέσεις συνεργασίας με όλα τα άτομα της ομάδας. Όταν υπάρχουν αντιπαραθέσεις πρέπει να τις ξεπερνάτε και να μην την αφήνετε να επηρεάσουν την δουλειά σας.

    devil-wears-prada-movie

    3. Ποτέ μην χάνετε την ευκαιρία να μεταδίδετε γνώσεις

    Ταινία: The Devil Wears Prada

    Μιλώντας για αφεντικά και διευθυντές που μας αποπνέουν φόβο, όλοι θυμόμαστε την θρυλική ερμηνεία της Meryl Streep, υποδυόμενη την αυστηρή manager του περιοδικού μόδας Runaway στην κινηματογραφική επιτυχία “Ο διάβολος φοράει Prada”. Σε μια σκηνή της ταινίας η διευθύντρια του περιοδικού απαντάει με αιχμηρό τρόπο στην βοηθό της Andy (Anne Hathaway), όταν γελάει με την ομοιότητα που διακρίνει σε δύο ζώνες. Η απάντηση της Miranda είναι επική, αφήνοντας την Andy “σύξυλη”. Ένας καλός manager λοιπόν έχει χρέος να μεταδίδει τις γνώσεις του, όπως και το να διορθώνει τυχόν λάθη των εργαζομένων του.

    4. Τα μαθήματα έρχονται και από τις δύο μεριές

    Ταινία: Up in the Air

    Η υπόθεση της ταινίας μας δείχνει τον Ryan, που τον υποδύεται ο George Clooney, ο οποίος πληρώνεται για να απολύει κόσμο. Στην ουσία ο ίδιος πληρώνεται από τις εταιρείες για να μειώσουν το προσωπικό τους. Η εργασία του όμως αυτή τον έχει επηρεάσει ακόμη και στην προσωπική του ζωή κάνοντας τον τελείως απαθή. Όταν όμως έρχεται η Natalie (Anna Kendrick), προσπαθεί να τον διδάξει σε έναν πιο ανθρώπινο τρόπο απόλυσης. Μέσα από την συνεργασία τους, ο ένας μαθαίνει από τον άλλο και βρίσκουν μαζί την τέλεια ισορροπία. Έτσι και στην ζωή, πάντα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε νέο, καθώς ακόμη και οι managers μπορούν να διδαχτούν από τους ίδιους τους εργαζομένους τους.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/enas-apiros-vretanos-prospathise-na-dolofonisi-ton-trump/54925

     



    ΣΧΟΛΙΑ