• Business

    Tesla: Νέο ρεκόρ με 405.278 παραδόσεις αυτοκινήτων στο τέταρτο τρίμηνο

    • NewsRoom
    Elon Musk, επικεφαλής Tesla

    Elon Musk, επικεφαλής Tesla


    Η Tesla Inc. παρέδωσε 405.278 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο το τέταρτο τρίμηνο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, παρά την αύξηση των επιτοκίων, τον πληθωρισμό και τη μείωση της παραγωγής στην Κίνα.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, πάντως, η Tesla δεν κατάφερε να πιάσει τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα αποστέλλονταν 420.760 οχήματα, σύμφωνα με τον μέσο όρο των εκτιμήσεων δημοσκόπησης του Bloomberg.

    Ο αριθμός θεωρείται ευρέως ως βαρόμετρο για τη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων γενικά, καθώς η εταιρεία του Elon Musk ηγείται του χώρου. Η εταιρεία παρήγαγε 439.701 οχήματα κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

    Η Tesla δεν αναλύει τις πωλήσεις ανά περιοχή, αλλά οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι οι μεγαλύτερες αγορές της και το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων αφορούσε το sedan Model 3 και το crossover Y.

    Η εταιρεία κατασκευάζει τα Model 3 και Y στο Fremont της Καλιφόρνια, μαζί με τα παλαιότερα Model S sedan και X crossover. Το εργοστάσιό της στη Σαγκάη παράγει τα Model 3 και Y. Η Tesla ξεκίνησε πρόσφατα να παραδίδει το Model Y από τα νεότερα εργοστάσιά της στο Όστιν και το Βερολίνο και παρέδωσε τα πρώτα φορτηγά της κατηγορίας 8 «Semi» τον Δεκέμβριο.

    Διαβάστε επίσης:

    Βραζιλία: Προβληματισμός στην αγορά για τα σχέδια του Λούλα – Στο -5% η Petrobras, με πτώση 3% άνοιξε ο δείκτης Ibovespa

    Με άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων έκανε «ποδαρικό» το 2023

    ΠΕΦ: Εάν δεν υπήρχε εγχώρια παραγωγή φαρμάκων οι ελλείψεις θα ήταν πενταπλάσιες



    ΣΧΟΛΙΑ