• Business

    Tesla: Επίσημη έρευνα από τις αμερικανικές αρχές για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης – Βουτιά για την μετοχή

    • NewsRoom
    Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Επίσημη έρευνα ξεκινούν οι ΗΠΑ για το σύστημα Autopilot της Tesla.

    Στο στόχαστρο των ερευνών μπαίνουν περίπου 765.000 οχήματα Tesla Model Y, X, S και 3 χρονολογίας 2014-2021. Η ρυθμιστική αρχή – η οποία έχει τη δύναμη να κρίνει αν πρόκειται για ελαττωματικά αυτοκίνητα και να προχωρήσει σε ποινές- είπε ότι ξεκίνησε την έρευνα μετά από 11 ατυχήματα που είχαν ως αποτέλεσμα 17 τραυματισμούς και έναν θάνατο.

    Η τιμή της μετοχής της Tesla καταγράφει απώλειες έως και 3,6% στα 691,20 $ λίγο μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης. Οι εκπρόσωποι του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του Bloomberg για σχόλιο.

    Έντεκα περιστατικά

    Ο αυτόματος πιλότος είναι το σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης της Tesla που διατηρεί την ταχύτητα των οχημάτων και τα κρατά στην λωρίδα, αν και ο οδηγός θεωρητικά εποπτεύει την οδήγηση ανά πάσα στιγμή.

    Στην ανακοίνωσή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) αναφέρει ότι η έρευνά της “θα αξιολογήσει τις τεχνολογίες και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση, την υποβοήθηση και την συνδρομή του οδηγού κατά τη διάρκεια λειτουργίας του συστήματος Autopilot”.

    Η πρώτη από τις 11 συγκρούσεις πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 στο Culver City της Καλιφόρνια. Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη στις 10 Ιουλίου στο Σαν Ντιέγκο. Άλλα συνέβησαν στη Φλόριντα, το Μίσιγκαν, το Τέξας, την Αριζόνα, τη Μασαχουσέτη, την Ιντιάνα και το Κονέκτικατ.

     



    ΣΧΟΛΙΑ