• Business

    Tesla: Απώλειες 126 δισ. δολαρίων μέσα σε μια ημέρα

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Καπνός έγιναν 126 δισ. δολάρια της κεφαλαιοποίησης της Tesla την Τρίτη, καθώς η μετοχή της σημείωσε βουτιά 12% εν μέσω ανησυχίας των επενδυτών ότι ο CEO της Elon Musk, μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει μετοχές προκειμένου να ολοκληρώσει την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων.

    Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων έχει πλέον συρρικνωθεί κατά περισσότερο από 275 δισ. δολάρια από τις 4 Απριλίου, την ημέρα που ο Musk αποκάλυψε ότι έχει αυξήσει το μερίδιό του στην Twitter.

    Συνολικά η πτώση της ανέρχεται σχεδόν στο 23%. Η αξία της συμμετοχής του Musk στην Tesla έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 40 δισ. δολάρια, σχεδόν το διπλάσιο σε σχέση με το μερίδιο που δεσμεύτηκε να καταβάλει προσωπικά, στη συμφωνία εξαγοράς του Twitter.

    Η τιμή της μετοχής της Tesla επηρεάζεται αρνητικά και από το ευρύτερο selloff στις διεθνείς αγορές, που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη βραδύτερη της αναμενόμενης οικονομική επέκταση αλλά και στον επίμονο πληθωρισμό. Επιπλέον, οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις εταιρείες υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, καθώς η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ξεκινήσει έναν σημαντικό κύκλο αύξησης επιτοκίων.

    Tesla selloff coincides with Elon Musk's chase to seal Twitter deal
    Το selloff της Tesla συμπίπτει με την προσπάθεια του Elon Musk να ολοκληρώσει τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter

    Ο Musk δεν βοηθάει ιδιαίτερα την Tesla, αποφεύγοντας να αποσαφηνίσει πώς σκοπεύει να καλύψει τις μετοχές αξίας 21 δισ. δολαρίων που ο ίδιος προσωπικά εγγυήθηκε για το Twitter.

    Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο δισεκατομμυριούχος χρησιμοποιεί τις μετοχές της Tesla ως ενέχυρο στη συναλλαγή. Αυτό προκαλεί στους επενδυτές την ανησυχία μήπως ο CEO της εταιρείας πουλήσει μέρος του μεριδίου του για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Twitter.

    «Ο Musk παίρνει μεγάλο ρίσκο χρησιμοποιώντας τις μετοχές της Tesla ως εγγύηση», δήλωσε ο Russ Mold της AJ Bell. «Αν οι μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων βυθιστούν απροσδόκητα, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλη ταλαιπωρία».

     Διαβάστε ακόμη:

    Wall Street: Τεχνολογικό sell-off ενόψει των ανακοινώσεων από Microsoft, Alphabet και Meta – Bουτιά άνω του 10% για την Tesla

    Elon Musk: Το μυστήριο των 21 δισ. δολαρίων – Πού θα βρει μετρητά για το Twitter;



    ΣΧΟΛΙΑ