• Business

    Tέρνα Ενεργειακή: Στα 18 ευρώ αύξησε στην τιμή στόχο η Euroxx

    • Newsroom
    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης

    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης


    Στην αύξηση της τιμής στόχου της μετοχής της Τέρνα Ενεργειακή προχώρησε η Euroxx, διατηρώντας τη σύσταση overweight.

    Συγκεκριμένα, σε έκθεση της η χρηματιστηριακή δίνει για τον τίτλο τιμή στόχο τα 18 ευρώ από 16,50 ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση της. Στις 18 Φεβρουαρίου η μετοχή έκλεισε στα 12,92 ευρώ.

    Σύμφωνα με την Euroxx, το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της Τέρνα Ενεργειακή, συνεχίζει να επεκτείνεται: Αποτελείται από 892 MW εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ στην Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη. Επιπλέον, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά, θέτοντας μεσοπρόθεσμο στόχο 3 GW έως το 2026.

    Το βασικό της σενάριο η Euroxx, προβλέπει πλέον πως η ισχύς της εταιρείας θα φτάσει τα 1.399 MW μέχρι το τέλος του 2024, υποδηλώνοντας νέες προσθήκες 507 MW στην Ελλάδα.

    Η χρηματιστηριακή αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της εταιρίας. Οι νέες προβλέψεις της εξακολουθούν να υποδηλώνουν ισχυρή δυναμική κερδών, με εκτιμώμενες πωλήσεις 2021-24/EBITDA/adj. EPS CAGR στο 5,9%/17,8%/24,5%.

    Επιπλέον η Euroxx κάνει λόγο για γενναιόδωρη μερισματική πολιτική από την Τέρνα Ενεργειακή, με συνολική απόδοση (DPS ή/και απόδοση κεφαλαίου) 2,7% – 3,5% το 2021-24, πολύ παραπάνω από τις ευρωπαϊκές ομοειδείς εταιρείες.

    Η χρηματιστηριακή πιστεύει ότι επενδυτικά η Τέρνα Ενεργειακή παραμένει σταθερή, καθώς συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της και να επιτυγχάνει τους στόχους της.

    Κατά την άποψή της, η εταιρεία αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα της ελκυστικής ελληνικής αγοράς ΑΠΕ, η οποία μέσω ενός σταθερού ρυθμιστικού καθεστώτος και των ευνοϊκών αιολικών και ηλιακών πόρων προσφέρει ορατές ταμειακές ροές, περιορίζοντας έτσι τους καθοδικούς κινδύνους.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Τρεις νέες άδειες παραγωγού για αιολικά πάρκα



    ΣΧΟΛΙΑ