• Business

    Τέρνα Ενεργειακή: Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ στις ΑΠΕ σε Ελλάδα και ΗΠΑ


    Στο επενδυτικό πρόγραμμα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για τα επόμενα χρόνια και στα έργα που προχωρούν σταδιακά αναφέρθηκε  η διοίκηση της εταιρείας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει σε 5 χρόνια τα 2,8 GW, επενδύοντας άνω του 1 δισ. ευρώ σε νέα πάρκα.

    Έγινε αναλυτική αναφορά στην πορεία του εννεαμήνου αλλά και στα νέα αιολικά πάρκα που ξεκίνησαν να λειτουργούν και που βρίσκονται σε διαδικασία κατασκευής.

    Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ανέρχεται σε 1.373 MW. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει 728 MW στην Ελλάδα, 513 MW στις ΗΠΑ και 132 MW στην Ν.Α. Ευρώπη.

    Ο Όμιλος διαθέτει, επίσης, υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος 430 MW στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά, ο Όμιλος διαθέτει περισσότερα από 1.800 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

    Έργα σε εξέλιξη

    Όπως τονίστηκε 2 νέα αιολικά πάρκα ισχύος 2 158 και 197 MW στις ΗΠΑ μπήκαν σε λειτουργία φέτος ενώ συνολικά η εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου στις 20/11 ήταν 1373 MW.

    Nέα αιολικά πάρκα ισχύος 330 MW στην Ελλάδα (το Project Kafireas στη Βόρεια Εύβοια) σύντομα θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται. Το project αποτελείται από 150 MW στη Βόρειο Εύβοια που ανήκουν στην Τέρνα Ενεργειακή ενώ στην ίδια περιοχή αποκτήθηκε ακόμη ένα πάρκο  270 MW.



    ΣΧΟΛΙΑ