• Business

    ΤΑΙΠΕΔ σε Cosco. Θέλουμε περισσότερα λεφτά για το Λιμάνι

    Στέργιος Πιτσιόρλας

    Στέργιος Πιτσιόρλας.


    Την κατάθεση βελτιωμένης προσφοράς για την πώληση του 67% του ΟΛΠ ζήτησε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων από την κινεζική Cosco. Η οικονομική διαφορά μεταξύ των δυο πλευρών λέγεται ότι αγγίζει τα 100 εκ ευρὠ , ποσό το οποίο θεωρείται εύκολο να δοθεί από την πλευρά των Κινέζων. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσφράγισης της μοναδικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς για την διάθεση ποσοστού 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΟΛΠ Α.Ε., την οποία κατέθεσε η εταιρεία Cosco Group (Hong Kong) Limited.

    Σύμφωνα με τους όρους της ανωτέρω διαδικασίας, ζητήθηκε η υποβολή βελτιωτικής προσφοράς, η οποία θα αξιολογηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, που προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα.

    COSCO

    Νωρίτερα το mononews.gr ανάφερε

    Bελτιωτική προσφορά  θα ζητηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ως προς το θέμα της πώλησης του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη του δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ, παρουσία δύο ξένων εμπειρογνωμόνων, βάσει της οποίας θα εκτιμηθεί η κατάσταση.

    Πηγές αναφέρουν πως ήδη αυτή την στιγμή άνοιξαν οι δύο ανεξάρτητες αποτιμήσεις των διεθνών συμβούλων και πως η πώληση θα προχωρήσει σε δύο στάδια. Πρώτα θα «φύγει» το 51% του ΟΛΠ και κατόπιν το 16% που απομένει. Στόχος αυτής της κυβερνητικής ενέργειας είναι να διαφανεί το επίπεδο συνεργασίας με τον ξένο αγοραστή.

     



    ΣΧΟΛΙΑ