• Business

    Μυτιληναίος: Θα εξαντλήσει τις δυνατότητες για την υπόθεση της Αλουμίνιον της Ελλάδος

    • NewsRoom
    Μυτιληναίος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Η Μυτιληναίος θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που της παρέχει η ενωσιακή νομοθεσία για την αναίρεση της απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί της προσφυγής της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Όπως σημειώνει, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν απορριπτική για την Μυτιληναίος σχετικά με την προσφυγή της εταιρείας κατά απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούσε στην τιμολόγηση από τη ΔΕΗ της ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλουμίνιον της Ελλάδος την περίοδο 2007-2008. Το ποσό που χαρακτηρίστηκε ως κρατική ενίσχυση ανέρχεται σε 17,4 εκατ. ευρώ πλέον τόκων.

    Η εταιρεία, συνεπεία της παραπάνω απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου θα επιβαρύνει ισόποσα τα αποτελέσματα των ατομικών & ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων  για τη χρήση  2017,  προτιθέμενη, ωστόσο, να εξαντλήσει τις δυνατότητες που της παρέχει η ενωσιακή νομοθεσία για την τελική αναίρεση της εν λόγω απόφασης.

    Σημειώνεται ότι το εν λόγω ποσό έχει ήδη καταβληθεί στη ΔΕΗ και σε περίπτωση αναίρεσης της απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου θα ωφελήσει ισόποσα τα αποτελέσματα και τις χρηματοροές σε επόμενη χρήση.

    Η απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ

    Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε στις 13 Μαρτίου 2018 την προσφυγή ακυρώσεως της Αλουμίνιον της Ελλάδος, με την οποία η τελευταία ζήτησε την ακύρωση της Απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της 13ης Ιουλίου 2011, σχετικά με την χορήγηση κρατικής ενίσχυσης στην Αλουμίνιον της Ελλάδος, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο 2007 έως τον Μάρτιο 2008.

    Κατόπιν τούτου η ΑτΕ (Όμιλος Μυτιληναίου πλέον) υποχρεούται στην οριστική καταβολή στη ΔΕΗ του ποσού των 24,4 εκατ. ευρώ (κεφάλαιο € 17,4 εκατ.  πλέον των νομίμων τόκων και χαρτοσήμου τόκων 3,6%), πράγμα για το οποίο έχει ήδη υπάρξει σχετική συμφωνία διευθέτησης μεταξύ των δύο πλευρών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ευάγγελος Μυτιληναίος: Με 2+1 στρατηγικές κινήσεις ανατρέπει το status στην ενέργεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυτιληναίος: Νέο υβριδικό έργο αποθήκευσης ενέργειας για τη METKA EGN

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευάγγελος Μυτιληναίος: Νέα μεγάλη επένδυση στην ενέργεια – Όλες οι πληροφορίες



    ΣΧΟΛΙΑ