• Business

    Τάσος Χωμενίδης (ΛΑΜΨΑ): «Με το Athens Capital στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας»


    Το  Athens Capital,  το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο  που εντάσσεται στο δίκτυο της MGallery Hotel Collection της Accor, άνοιξε την 1η Σεπτεμβρίου, προσφέροντας μια διαφορετική φιλοσοφία φιλοξενίας.

    Και όπως λέει στο mononews.gr ο κ. Τάσος Χωμενίδης, CEO της Λάμψα, «με το άνοιγμα του ξενοδοχείου θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, μέσα σ αυτήν την κρίσιμη και δύσκολη για τον τουρισμό χρονιά» και συμπληρώνει: «ο όμιλος Λασκαρίδη δεν εξαρτάται από την ξενοδοχεία και μπορεί να αντιμετωπίσει, να χρηματοδοτήσει μία εύλογη περίοδο ζημιών».

    Το  MGallery της Αθήνας  είναι από τα το ακριβότερα της αλυσίδας Accor, καθώς η  Εταιρεία  Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ, του ομίλου Λασκαρίδη επένδυσε στην δημιουργία του 25 εκατ. ευρώ.

    Το πολυτελές ξενοδοχείο άνοιξε τις πύλες του πριν από 2 βδομάδες σε μία κομβική στιγμή για την ελληνική φιλοξενία, με τον Ομιλο Λασκαρίδη να να στέλνει το δικό του μήνυμα  αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της τουριστικής ανάπτυξης της Αθήνας, αλλά και την εμπιστοσύνη του στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και όσα αυτό έχει να προσφέρει.

    Το Athens Capital  -με 177 δωμάτια και σουίτες- προστέθηκε  δίπλα στα άλλα δύο ξενοδοχεία του ομίλου που βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος, την εμβληματική  Μεγάλη Βρετανία και το King George. Στόχος είναι να κάνει τη διαφορά στο κέντρο της Αθήνας, όπως ακριβώς έγινε και με το King’s Palace που άφησε εποχή όταν άνοιξε το 1959. Στο υπόγειο του υπήρχε το φημισμένο καμπαρέ Coronet, που «πρωταγωνιστούσε» και στις ελληνικές ταινίες της εποχής.Ενώ στον ημιώροφο του ξενοδοχείου στις 3 Σεπέμβρη 1973, ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ.

    «Είναι μία ξεχωριστή στιγμή για την ξενοδοχειακή εταιρεία Λάμψα καθώς η λειτουργία του Athens Capital Hotel-MGallery συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζεται η νέα στρατηγική συνεργασία μας με τον Όμιλο Accor», λέει ο κ. Χωμενίδης.

    Σε ό,τι αφορά τώρα την τουριστική εικόνα της χώρας ο κ. Χωμενίδης παραδέχεται πως το 2020 είναι μία χαμένη χρονιά και συμπληρώνει:

    «Το ερώτημα  τώρα είναι αν και το 2021 θα είναι χρονιά μικρής ανάκαμψης ή όχι.

    »Αφετηρία μας είναι το 2021 και θα πρέπει με υπομονή και επιμονή, αλλά και με μεγάλη προσπάθεια να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα του τουρισμού, που πλέον θα είναι διαφορετικός».

    Όπως λέει ο κ. Χωμενίδης τα εταιρικά ταξίδια –πιθανόν για την επόμενη διετία- θα είναι περιορισμένα, όπως και η κρουαζιέρα».

    Athens Capital

    Το Athens Capital είναι, όπως αναφέραμε παραπάνω, το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που εντάσσεται στο δίκτυο της MGallery Hotel Collection της Accor, ένα σχετικά  «κλειστό» δίκτυο ξενοδοχείων ιδιαίτερου χαρακτήρα και υψηλής αισθητικής, με θεματικό επίκεντρο την Τέχνη και την πολιτιστική ταυτότητα κάθε προορισμού.

    Και έχει ως Iconic Object το Ακροκέραμο. Διότι κάθε ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection  έχει το δικό του Iconic Object, ένα χαρακτηριστικό αντικείμενο που είναι στενά συνδεδεμένο με την πόλη που το φιλοξενεί και γίνεται μέρος της εμπειρίας του επισκέπτη. Το Iconic Object του Athens Capital Hotel – MGallery είναι το Ακροκέραμο, διακοσμητικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής της Νεοκλασικής Αθήνας που διατηρήθηκε μέσα στα χρόνια αποπνέοντας την αληθινή ομορφιά της πρωτεύουσας και συμβολίζοντας τη διαχρονική αξία της φιλοξενίας.

    Όπως αναφέρει η ΛΑΜΨΑ: Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο Κώστας Κιτσίκης σχεδίασε το αρχικό κτήριο για να στεγάσει το 1959 το θρυλικό King’s Palace, ένα από τα σημαντικότερα ξενοδοχεία της πόλης, που φιλοξένησε την αθηναϊκή και διεθνή ελίτ για δεκαετίες. Εξήντα χρόνια αργότερα, το τοπόσημο της Πλατείας Συντάγματος αναγεννήθηκε ως Athens Capital Hotel-MGallery.

    Με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτηρίου, της περιοχής και της αθηναϊκής αστικής αρχιτεκτονικής, η σχεδιαστική προσέγγιση των MTArchitects – Massouridis Theodoraki Architects συνδέει το παρελθόν με το παρόν διατηρώντας κλασικές και κομψές γραμμές, ενώ για την εσωτερική αρχιτεκτονική η MKV Design άντλησε έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική φύση και τη διαχρονικότητα της Τέχνης. Ο σχεδιασμός του φωτισμού του κτηρίου και όλων των χώρων του έγινε από τη Lighting Design International, από τις κορυφαίες του είδους της διεθνώς και τον Lighting Designer, Chris Lewis.

    Όπως σημειώνει η ΛΑΜΨΑ η  Τέχνη, πρωταγωνιστεί σε όλο το φάσμα του ξενοδοχείου, και μυεί τον φιλοξενούμενο  στην πολιτιστική κληρονομιά της Αθήνας, με κάθε δωμάτιο και σουίτα να φιλοξενεί έναν πίνακα της ζωγράφου Σοφίας Πετροπούλου, όλοι μέρος ιδιωτικής συλλογής εμπνευσμένης από τις Κυκλαδίτικες γραμμές και το «Ελληνικό Φως». Ανάμεσα στις σουίτες ξεχωρίζει η Προεδρική Σουίτα, στον ένατο όροφο, με την εντυπωσιακά μεγάλη βεράντα και την πανοραμική θέα στην Αθήνα και τον Λόφο του Λυκαβηττού. Εδώ δεσπόζουν τρία έργα του Ρόστισλαβ Ρομανόφ τα οποία παραπέμπουν στη φύση της Ελλάδας μέσα από μια εξπρεσιονιστική γραφή.

    Εξάλλου η Τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των ξενοδοχείων της οικογένειας Λασκαρίδη καθώς και της MGallery Hotel Collection, και το Athens Capital Hotel-MGallery δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Μεγάλος πρωταγωνιστής το Mappemonde, ένα εμβληματικό έργο ζωής του σημαντικού Έλληνα γλύπτη Γεώργιου Λάππα. Η εντυπωσιακή εγκατάστασή του ξεκινά με το κεντρικό κομμάτι της σύνθεσης στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ τα περίπου 3.000 κομμάτια που το απαρτίζουν διατρέχουν όλους τους ορόφους στο αίθριο του Athens Capital Hotel-MGallery. Το εν λόγω έργο, όπως και τα υπόλοιπα έργα τέχνης της συλλογής του ξενοδοχείου, προτάθηκε στην οικογένεια Λασκαρίδη και την MKV Design από την εικαστική σύμβουλο Μαρία Μιγάδη, ενώ τη σύλληψη της τοποθέτησής του είχε η Μαρία Βαφειάδη (MKV Design).

    Σημαντικό μέρος της συλλογής του ξενοδοχείου βρίσκεται και στο Galerie Café αλλά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους με έργα αναγνωρισμένων αλλά και ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι Γιάννης Μόραλης, Γιάννης Αδαμάκος, Σπύρος Βασιλείου, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Παναγιώτης Τέτσης, Ευγένιος Σπαθάρης, Στέφανος Νανόπουλος (ΝΑΝΟ), Γιάννης Σταύρου, Γιάννης Παπανελόπουλος, Τάσος Χώνιας, Χρήστος Μπαλούκος και Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης, ενώ ο Βαγγέλης Χουρσόγλου εμπνευσμένος από το Iconic Object του ξενοδοχείου δημιούργησε μικρά γλυπτά συνδυάζοντας το παραδοσιακό μοτίβο του Ακροκέραμου με την αισθητική και την τεχνική της street art.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ