• Business

    Τα σχέδια του Βασίλη Φουρλή για τη Holland & Barrett

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βασίλης Φουρλής, επικεφαλής Ομίλου Fourlis

    Βασίλης Φουρλής, επικεφαλής Ομίλου Fourlis


    Στην αναζήτηση των χώρων που θα στεγάσουν τα πρώτα καταστήματα της Holland & Barrett, της βρετανικής εταιρείας προϊόντων υγείας και ευεξίας η οποία θα αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα εμπορικής δραστηριότητάς του, βρίσκεται αυτή την περίοδο Όμιλος Fourlis.

    O στόχος σε πρώτη φάση είναι η λειτουργία 2-3 καταστημάτων από το προσεχές φθινόπωρο και έως το τέλος του έτους, σε περιοχές της Αττικής. Τα πρώτα καταστήματα που θα φιλοξενήσουν το σήμα της Holland & Barrett θα είναι περίπου 150 τ.μ. σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας και με εύκολη προσβασιμότητα, είτε σε εμπορικά κέντρα, είτε σε μεγάλους εμπορικούς δρόμους, εντός του λεκανοπεδίου.

    To κόστος για τη δημιουργία κάθε καταστήματος αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 120- 150 χιλιάδων ευρώ, καθώς το ύψος του θα εξαρτηθεί από τις υποδομές που διαθέτουν ήδη οι χώροι που θα βρεθούν.

    Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία του Ομίλου Fourlis με τη βρετανική εταιρεία προβλέπει την ανάπτυξη δικτύου συνολικά 100-120 καταστημάτων σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία. Σύμφωνα δε με το πλάνο της Fourlis πρόκειται να ανοίξουν 40 καταστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, 60 στη Ρουμανία και 20 στη Βουλγαρία.

    Οι πρoμήθειες των προϊόντων που θα διατίθενται προβλέπεται να γίνονται και μέσω των συνεργασιών που έχει η Holland & Barrett στο εξωτερικό αλλά και από Έλληνες προμηθευτές. Σημαντικό επίσης όσον αφορά στο περιθώριο κέρδους θεωρείται το γεγονός ότι άνω του  50% των προϊόντων που διακινούνται από την Holland & Barrett είναι κάτω από το σήμα της εταιρείας.

    Όπως επεσήμανε η διοίκηση της εταιρείας με επικεφαλής τον Βασίλη Φουρλή κατά τη διάρκεια πρόσφατης ενημέρωσης των αναλυτών, από τη νέα αυτή εμπορική δραστηριότητα του Ομίλου, εκτιμάται ότι θα έλθουν πωλήσεις ύψους 4 – 5 χιλιάδων ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο καταστήματος, μετά τον τρίτο χρόνο λειτουργίας τους.

    Έμφαση στο e-commerce

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σε χώρες όπως η Κύπρος όπου ήδη αναπτύσσει δραστηριότητα η Holland & Barrett οι πωλήσεις αυτή τη στιγμή είναι παραπάνω από αυτές τις εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν από τη διοίκηση της Fourlis.

    Aπό τον Όμιλο Fourlis ωστόσο αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στο κομμάτι του e-commerce. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν, για τον κλάδο των προϊόντων ευεξίας και υγείας το ηλεκτρονικό κανάλι θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό στις πωλήσεις, καθώς οι καταναλωτές επιλέγουν συχνά να παραγγέλνουν Online καθώς γνωρίζουν εκ των προτέρων τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν. Eνδεικτικό της σημασίας που δίνεται στο συγκεκριμένο κανάλι είναι άλλωστε το γεγονός ότι το e-shop της Holland & Barrett στη χώρα μας αναμένεται να λανσαριστεί την ίδια περίοδο που θα ξεκινήσει και η  λειτουργία των φυσικών καταστημάτων.

    H Fourlis, όπως είχε επισημάνει στο mononews o Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου, Γιώργος Αλεβίζος, προσβλέπει σε βάθος χρόνου σε διψήφιο ποσoστό σε μία αγορά που στην Ελλάδα τζιράρει περίπου στα 600 εκατ. ευρώ. Ο κλάδος της υγείας και ευεξίας θεωρείται δε, ένας από τους πιο δυναμικούς και ταχύτερα αναπτυσσόμενους.

    Aξίζει να σημειωθεί ότι Holland & Barrett που ιδρύθηκε το 1870, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο Health & Wellness στην Ευρώπη με περισσότερα από 1.600 καταστήματα σε 18 χώρες παγκοσμίως.

    Διαβάστε επίσης:

    Fourlis: Χαμόγελα για τις πωλήσεις του α΄ τριμήνου – Οι θετικές εκτιμήσεις για το 2022 και οι ανατιμήσεις

     



    ΣΧΟΛΙΑ