• Business

    Τα κόκκινα δάνεια “τρώνε”… τη διοίκηση του ΤΧΣ. Ξένοι οι νέοι επικεφαλής

    Άρης Ξενόφος. Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ


    Η αδυναμία της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να επιβάλει στις διοικήσεις των 4 τραπεζών, στις οποίες μέχρι πρότινος ήταν βασικός μέτοχος, την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τη βασική αιτία για την αποπομπή τους. Η επιτροπή που απαρτίζεται από τους  Francesco Papadia πρόεδρο της Επιτροπής, Júlia Király μέλος, Eric Rajendra μέλος, Παναγιώτης Δουμάνογλου μέλος, Αιμίλιος Αυγουλέας μέλος, Peter Yngwe μέλος, αναμένεται να εκδόσει την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΤΧΣ.

    Ωστόσο, η επιτροπή φαίνεται να έχει ήδη ζητήσει απ΄όλα τα μέλη του δ.σ. του ΤΧΣ δηλαδή από τον πρόεδρο Γιώργο Μιχελή, τον διευθύνοντα σύμβουλο Άρη Ξενόφο, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Κουτσό και απο το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Αναστάσιος Γάγαλης, να “διευκολύνουν” τις διαδικασίες υποβάλοντας τις παραιτήσεις τους, καθώς τα αποτελέσματα της αξιολόγησης δεν είναι ευνοϊκά για τους ίδιους.

    debt

    Αναφορικά με τους αντικατάστατες τους, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι θα επιλεγούν στελέχη τραπεζών απο το εξωτερικό.

    Η εν λόγω επιτροπή, η οποία ορίσθηκε απο την τρόϊκα και είχε ως βασικό της έργο την ετήσια αξιολόγηση των μελών του γενικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής του Ταμείου, βάσει κριτηρίων που καθορίζει η ίδια και που θα διασφαλίζουν την ορθή εφαρμογή του σκοπού τού ΤΧΣ σύμφωνα με τις αρμοδιότητες κάθε οργάνου, φαίνεται έντονα προβληματισμένη από την ανεκτικότητα που επέδειξε η διοίκηση του ΤΧΣ έναντι των επικεφαλής των τραπεζών σε κραυγαλέες περιπτώσεις ρύθμισης κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

    stournaras big

    Μάλιστα, η επιτροπή θεωρεί ότι οι συμπεριφορές αυτές εκδηλώνονταν με την προκλητική ανοχή, αν όχι κάλυψη, και απο τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Στόχος είναι η νέα διοίκηση του ΤΧΣ να καταφέρει στο μέτρο που της αναλογεί να “βάλει μια τάξη” στο “αμαρτωλό” σύστημα διαπλοκής μεταξύ τραπεζιτών και επιχειρηματιών, το οποίο ευθύνεται εξίσου με την ύφεση των τελευταίων ετών, για την υπερχρέωση εταιριών, πολλές απο τις οποίες οδηγούνται σε πτώχευση, ενώ οι επιχειρηματίες παραμένουν προκλητικά στο απυρόβλητο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/andreas-vgenopoulos-sto-archio-katangelies-pou-iche-kani-enantion-tou-o-ioannis-angelis/57664

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/kerdi-39-ekat-evro-se-dio-imeres-gia-ton-mr-jumbo/57617



    ΣΧΟΛΙΑ