• Business

    Τα 10 -σύντομα- νέα της ημέρας από τον κόσμο!

    • NewsRoom


    Καλημέρα! Αυτά είναι τα 10 -σύντομα- νέα της ημέρας από τον κόσμο:

    Οι κινητοποιήσεις κατά της διαφθοράς που πραγματοποιούνται στην Κίνα αποδεικνύονται αποτελεσματικές. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος, η Κίνα έχει κατορθώσει να φέρει πίσω στη χώρα το ένα τρίτο εκείνων που βρίσκονται στη λίστα με τους 100 πλέον περιζήτητους καταζητούμενους, οι οποίοι είχαν φύγει στο εξωτερικό.

    Ζήτημα διεξαγωγής έρευνας τίθεται εις βάρος γάλλου πολιτικού. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος πρόκειται να κάνει μία απόπειρα επανεκλογής τον επόμενο χρόνο, μπορεί να εκδικαστεί ύστερα από κατηγορίες για πιθανή παράνομη χρηματοδότηση της -αποτυχημένης- καμπάνιας που πραγματοποίησε το 2012.

    French former President Nicolas Sarkozy delivers a speech at a campaign rally for the leadership of the UMP political party in Paris

    Η British Airways αντιμετωπίζει προβλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρία ανακοίνωσε πως αντιμετώπιζε δυσλειτουργίες στο υπεύθυνο για τα check-in ηλεκτρονικό της σύστημα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δημιούργησε καθυστερήσεις σε ορισμένα αεροδρόμια των ΗΠΑ.

    Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην ανατολική ακτή της Ισπανίας. Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή ύστερα από μεγάλη πυρκαγιά που πυροδοτήθηκε από τα υψηλά επίπεδα της θερμοκρασίας σε ξηρό σημείο γύρω από τουριστικό θέρετρο της Κόστα Μπλάνκα στην Ισπανία.

    Η Ρωσία δείχνει τα δόντια της. Η Μόσχα διεξήγαγε στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας στο ανατολικό τμήμα των συνόρων με την Ουκρανία, στην περιοχή γύρω από την Κριμαϊκή χερσόνησο, στην τελευταία σειρά στρατιωτικών γυμνασίων που δοκιμάζουν τα νεύρα Κιέβου και Δύσης.

    Οι selfies, μέρος της διαδικασίας ασφάλειας που εφαρμόζεται στην HSBC. Μέσα στο επαγγελματικό πλαίσιο, η τράπεζα επιτρέπει πλέον στους πελάτες της να ταυτοποιούνται όταν ανοίγουν ένα νέο λογαριασμό, τραβώντας απλώς μία selfie. Περίπου δηλαδή, όπως θα κάνατε για να δημιουργήσετε λογαριασμό στην Airbnb.

    Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συμφωνούν σε συνεργασία για το πετρέλαιο. Σε μία συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της συνόδου των G20 στην Κίνα, ο σαουδάραβας υπουργός ενέργειας Khalid al-Falih δήλωσε πως οι δύο χώρες πραγματοποίησαν συζητήσες σχέτικα με τα επίπεδα στην αγορά πετρελαίου, οι οποίες τις “έφεραν πιο κοντά”.

    saudi_russia
    Η Barclays απορρόφησε ακόμη έναν τραπεζίτη από την JP Morgan. Η Barclays πρόκειται να ορίσει τον τραπεζίτη της JP Morgan, Tim Throsbly ως τον επικεφαλής του Εταιρικού και Διεθνούς καταμερισμού, βάζοντας τελεία σε μία εξάμηνη περίοδο αναζήτησης του πρώτου σε ιεραρχία επαγγέλματος αμέσως μετά από αυτό του Γενικού Διευθυντή, Jes Staley.

    Οι υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου ξεπερνούν τις προσδοκίες. Ο τελευταίος δείκτης PMI του IHS Markit σχετικά με τον τομέα των υπηρεσιών στο H.B. -ο οποίος καταλαμβάνει περισσότερο από το 75% του ΑΕΠ- κατέληξε σε αποτέλεσμα 52,9 συγκριτικά με το μόλις 47,4 που υπήρχε τον Ιούλιο, το χαμηλότερο δηλαδή ποσό από την περίοδο της οικονομικής κρίσης και μετά.

    Οι Φιλιππίνες ενισχύουν την άμυνά τους. Η χώρα σχεδιάζει μία κατά 14% αύξηση στα έξοδα για την ενίσχυση των συστημάτων άμυνας, αγοράζοντας νέα πλοία και αεροσκάφη. Απώτερος στόχος της είναι να ενισχύσει την άμυνα της εναντίον των Ισλαμιστών μαχητών και να αυξήσει τη θαλάσσια ασφάλεια στην αμφισβητούμενη περιοχή της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/pente-idisis-gia-tin-ikonomia-ke-tis-agores-pou-prepi-na-gnorizete-19/71870

     



    ΣΧΟΛΙΑ