• Business

    Τα 10 -σύντομα- νέα της ημέρας από ολόκληρο τον κόσμο!

    • NewsRoom


    Καλημέρα! Αυτά είναι τα 10 -σύντομα- νέα της ημέρας από τον κόσμο:

    Η Deutsche Bank παρουσίασε πτώση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η έκθεση των αντισταθμιστικών κεφαλαίων έχει μειωθεί προς τους δανειστές, δημιουργώντας έτσι μία πιθανή αναμέτρηση με τις γερμανικές αρχές.

    Ο Renzi μίλησε πολύ σκληρά για το Brexit. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi δήλωσε πως η Βρετανία δεν θα πρέπει να περιμένει ειδική μεταχείριση στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται για το Brexit, με αφορμή την προειδοποίηση του Βρετανού υπουργού εμπορίου προς την ΕΕ για την “αυτοκαταστροφική κίνηση” της ένωσης σε περίπτωση που επιβληθούν δασμοί στη Βρετανία. Oh Matteo, Matteo!

    matteo-renzi

    Ο Erdogan επιτέθηκε στο Moody’s. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan επιτέθηκε στο Moody’s, αφού ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του χρέους της χώρας κατατάσσοντάς το σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα, λέγοντας πως η αξιολόγηση μπορεί να αποτελεί προϊόν εξαγοράς.

    Μεγάλες διαμαρτυρίες στην Ινδονησία. Χιλιάδες εργαζόμενοι κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας της Ινδονησίας Τζακάρτα, με αφορμή αμφιλεγόμενο σχέδιο της κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων της, το οποίο -ισχυρίζονται ορισμένοι- πως απαλλάσσει τους πλούσιους μεγιστάνες από την καταβολή φόρων.

    Ο Guy Verhofstadt “χτυπάει” πολιτικούς του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο επικεφαλής για τις διαπραγματεύσεις του Brexit στο Ευρωκοινοβούλιο, Guy Verhofstadt έχει ξεκινήσει μία σειρά ισχυρών επιθέσεων εναντίον των υπουργών της βρετανικής κυβέρνησης Boris Johnson και Liam Fox.

    Verhofstadt, President of the Group of the Alliance of Liberals and Democrats for Europe, addresses the European Parliament during a debate on the situation in Ukraine in Strasbourg

    Η Τράπεζα της Αγγλίας εξακολουθεί να είναι αρνητική με την προοπτική του Brexit. Η Minouche Shafik, μία από τις κορυφαίες στον χώρο των επενδυτικών αγορών στην Τράπεζα της Αγγλίας, δήλωσε πως η Βρετανία βρίσκεται σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση η οποία εμφανίστηκε ύστερα από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Η απασχόληση στις ΗΠΑ είναι στα πάνω της.  Ο αριθμός των αμερικανών πολιτών που καταθέτει τα χαρτιά του για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο και διατηρήθηκε σε σχετικά υγιή επίπεδα που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το σχέδιο της Federal Reserve για αύξηση των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος.

    Το Ισραήλ παίζει σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία του iPhone 8. Η Apple λειτουργεί ένα γραφείο στο Ισραήλ για την ανάπτυξη υλικού για το iPhone 8, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο με έναν ριζικό επανασχεδιασμό.

    iPhone_israel

    Ακόμη μία γερμανική τράπεζα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Η γερμανική Commerzbank πρόκειται να μειώσει κατά περισσότερο του ενός πέμπτου το εργατικό δυναμικό της και να αναστείλει το μέρισμά της, αφού αντιμετωπίζει τις προκλήσεις των χαμηλών επιτοκίων, αδυναμία στα κέρδη της και τη στροφή του κόσμου προς το online banking.

    Η Σαουδική Αραβία δυσαρεστείται με ένα νόμο των ΗΠΑ. Η χώρα δήλωσε πως προετοιμάζεται για “καταστροφικές συνέπειες”, ύστερα από ψήφιση νόμου στις ΗΠΑ που επιτρέπει στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου να μηνύουν το βασίλειο.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/oles-exelixis-gia-tis-tileoptikes-adies/77355

     



    ΣΧΟΛΙΑ