• Business

    Στον «Βενέτη» τα εστιατόρια της Εθνικής Πινακοθήκης

    Τι συμβαίνει με τους χώρους εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης – Όλο το παρασκήνιο

    Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Βενέτης


    Προτιμητέος επενδυτής για την ανάληψη των χώρων εστίασης στην Εθνική Πινακοθήκη αναδείχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αλυσίδα «Βενέτη», καθώς κατέθεσε την καλύτερη προσφορά στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τη δεύτερη καλύτερη προσφορά κατέθεσε η Άρια Γεύσεων και την τρίτη το «Δειπνοσοφιστήριον», οι οποίες επίσης συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

    Η προσφορά της «Βενέτη», που κατέθεσε τον πιο πλήρη φάκελο, υπερείχε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά 80% σε σχέση με τη δεύτερη καλύτερη.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες, προκειμένου να ανατεθούν και επίσημα στην εταιρεία οι χώροι εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης.

    Ο διαγωνισμός για τη μίσθωση χώρων εστιατορίου και αναψυκτηρίου προκηρύχθηκε στις 5 Ιανουαρίου και οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προσφορές τους έως τις 25 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την προκήρυξη, αναζητείτο ένας ανάδοχος για την εκμίσθωση του εστιατορίου και του αναψυκτηρίου με ελάχιστο εγγυημένο μηνιαίο μίσθωμα ύψους 7.000 ευρώ.

    Η διάρκεια της σύμβασης προσδιορίζεται στα πέντε χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα πέντε. Ο ανάδοχος θα έχει την αποκλειστική δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες catering στις εκδηλώσεις που γίνονται από τρίτους σε ειδικούς χώρους της Πινακοθήκης.

    Τα εγκαίνια λειτουργίας της Πινακοθήκης έχουν ορισθεί για τις 25 Μαρτίου.

    Να σημειωθεί η «Βενέτης» βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης και αναπροσαρμογής της στρατηγικής της, προχωρώντας σε νέες ιδέες και επιχειρηματικές κινήσεις με στόχο τη μελλοντική ανάπτυξή της. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε δύο νέα concept καταστημάτων, είσοδο στην αγορά των σούπερ μάρκετ και επέκταση του δικτύου της,  σύμφωνα με το νέο  αναπτυξιακό πρόγραμμα για το 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ