• Business

    Stoiximan: «Σαφάρι» για την επιστροφή ταλαντούχων νέων από το εξωτερικό

    • Του Γιώργου Μανέττα

    Θανάσης Κανούρης (Head of Business Development), Αγγελική Παπαδοπούλου (Director of Corporate Affairs) και ο CEO & Co- Founder της Stoiximan & Betano Group, Γιώργος Δασκαλάκης


    Ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο πρόγραμμα επαναπατρισμού Ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό, το «brain gain» σχεδιάζει να δώσει η Stoiximan.

    Η ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρου του online στοιχηματισμού φιλοδοξεί να πείσει και άλλους Έλληνες που διαθέτουν επαγγελματικά προσόντα και σήμερα εργάζονται εκτός συνόρων να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να ενταχθούν στο δυναμικό της.

    Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να φέρει πίσω πάνω από 20 άτομα ενώ σχεδιάζει να δώσει επιπλέον κίνητρα, προκειμένου να ενισχύσει το όλο εγχείρημα.

    Ήδη, σε όσους αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το εξωτερικό και εντάσσονται στην ομάδα της Stoiximan, η εταιρεία προσφέρει από την στιγμή που θα πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα, αυτοκίνητο και κινητό ενώ φροντίζει να διεκπεραιώσει για λογαριασμό τους όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που σχετίζονται με την πρόσληψή τους.

    Με τον τρόπο αυτό θέλει να μετριάσει κάθε ανησυχία που μπορεί να έχουν και να κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή τους στην ελληνική πραγματικότητα.

    Η παραπάνω πρωτοβουλία, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της Stoiximan, επιδιώκει να συνεισφέρει στην «εθνική προσπάθεια» επαναπατρισμού των νέων επιστημόνων που έφυγαν από την χώρα μας τα δύσκολα χρόνια της κρίσης για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον, ανατρέποντας στην πράξη το «brain drain».

    Η Stoiximan κατάφερε να αναπτυχθεί σημαντικά παρά την κρίση και παράλληλα να επεκτείνει την παρουσία της στο εξωτερικό. Μάλιστα, μόλις χθες ανακοίνωσε και επίσημα την είσοδο στην αγορά της Πορτογαλίας μέσα από το διεθνές brand Betano.

    Τον τελευταίο χρόνο προχώρησε σε περίπου 100 νέες προσλήψεις ατόμων υψηλής κατάρτισης, αυξάνοντας σε πάνω από 600 τους εργαζόμενους που απασχολεί.



    ΣΧΟΛΙΑ