• Real Estate

    «Πωλητήριο» 15 εκατ. ευρώ στη μυθική βίλα της Καλλιρόης Πατρονικόλα (pics)

    • NewsRoom


    Αγοραστή αναζητά η μυθική βίλα της Καλλιρρόης Πατρονικόλα το «House of the Gods»: Μία εντυπωσιακή κατοικία, 1.000 τετραγωνικών μέτρων, στο Λαγονήσι, που κάποτε ανήκε στην οικογένεια Ωνάση και σήμερα στον εφοπλιστή Ευάγγελο Πιστιόλη.

    Στα 2.500 ευρώ/ημέρα νοικιάζεται, μέσω της πλατφόρμας Airbnb, το «House of the Gods»: Μία εντυπωσιακή κατοικία, 1.000 τετραγωνικών μέτρων, στο Λαγονήσι, που κάποτε ανήκε στην οικογένεια Ωνάση και σήμερα στον εφοπλιστή Ευάγγελο Πιστιόλη.

    Η βίλα βρίσκεται ακριβώς πάνω στη θάλασσα, με θέα το απέραντο γαλάζιο, διαθέτει τεράστια πολυτελή σαλόνια και χώρους υποδοχής, επτά υπνοδωμάτια, εννέα μπάνια, ιδιωτικό γυμναστήριο και τζακούζι, ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και μεγάλη ιστορία… Με έρωτες, ίντριγκες και μύθους… Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη βίλα υπήρξε για πολλά χρόνια «δεύτερο σπίτι» για τον αείμνηστο πρωθυπουργό της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς εκεί έζησε τον παράνομο έρωτά του με τη Μαριλένα Πατρονικόλα, ιδιοκτήτρια της βίλας, γεγονός που έχει παραδεχθεί και έχει γράψει στο βιβλίο της «Έρωτας και εξουσία» η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

    Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

    Η πολυτελής κατοικία βρίσκεται στο ιστορικό κτήμα 6 στρεμμάτων της αγαπημένης αδελφής του Αριστοτέλη Ωνάση, Καλλιρρόης Πατρονικόλα, στο Λαγονήσι, το οποίο, την εποχή της ευδαιμονίας, πουλήθηκε από τη μοναχοκόρη της οικογένειας και εξαδέλφη της Χριστίνας Ωνάση, την εικαστικό Μαριλένα Πατρονικόλα, σε εξαιρετικά υψηλή τιμή στον εφοπλιστή Ευάγγελο Πιστιόλη.

    O εφοπλιστής, αφού έριξε αρκετό ακόμα χρήμα και ανακαίνισε, μέσω του φημισμένου αρχιτεκτονικού γραφείου ISV-Ιωάννου-Σωτηρόπουλου-Van Guilder, τόσο τα οικήματα της ιστορικής βίλας όσο και τους εξωτερικούς χώρους με τα σιντριβάνια, τις ολυμπιακών διαστάσεων πισίνες και το ιδιωτικό παρεκκλήσι (όπου μπορούν να τελεστούν και γάμοι), δημιούργησε τον πιο σύγχρονο και ντιζαϊνάτο ιδιωτικό παράδεισο στο Λαγονήσι, τον οποίο τα τελευταία χρόνια της κρίσης προσπαθεί να πουλήσει σε εξαιρετικά υψηλή τιμή, ώστε να μη χάσει από την επένδυσή του.

    Τη διαχείριση έχει αναλάβει ισχυρός Έλληνας επιχειρηματίας που ζει στο Λονδίνο και δραστηριοποιείται στον τομέα του real estate εντός και εκτός της βρετανικής πρωτεύουσας, ο οποίος αναζητεί αγοραστή. Η τιμή για την πώληση του ακινήτου έχει οριστεί στα 15 εκατ. ευρώ και ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον τόσο στους κόλπους της ελληνικής ελίτ όσο στο εξωτερικό.

    Ευάγγελος Πιστιόλης
    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships

    Ωστόσο, ώσπου να βρεθεί υποψήφιος αγοραστής, η βίλα νοικιάζεται από 2.500 ευρώ την ημέρα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η τιμή ανεβαίνει στα 3.000 ευρώ.

    Η κατοικία διατίθεται και για πάρτι, από 5.000 την ημέρα.



    ΣΧΟΛΙΑ