• Business

    Στο “Μαντείο” των Δελφών για τα μελλούμενα της Ελλάδας


    Ποιά θα είναι η επόμενη μέρα στην ελληνική οικονομία; Πώς θα είναι η ελληνική κοινωνία το 2020-2030; Πότε θα έρθει η ανάκαμψη; Πως θα αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα; Ποιο είναι το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας; Τι ρόλο θα παίξει η χώρα μας στην ΝΑ Ευρώπη;

    Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν στο 1st Delphi Economic Forum, 25-28 Φεβρουαρίου , στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, διακεκριμένοι ομιλητές του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως λέμε … mini Davos!

    Οι Δελφοί είναι γνωστοί ως ο ομφαλός της γης. Σύμφωνα με το μύθο, όταν ο Δίας απελευθέρωσε δύο αετούς, τον έναν από την ανατολή και τον άλλον από τη Δύση, εκείνοι συναντήθηκαν σε αυτό το μέρος που θεωρήθηκε το κέντρο του κόσμου. Η φήμη του μαντείου των Δελφών είχε φτάσει σε όλον τον κόσμο και πολλοί ήταν εκείνοι που έρχονταν ζητώντας κάποια συμβουλή. Οι χρησμοί δίνονταν από το Θεό Απόλλωνα μέσω της Πυθίας.

    Η Ελλάδα το 2020-2030

    Αυτά αφορούν την αρχαία Ελλάδα. Στους Δελφούς το 2015, στρέφονται τα βλέμματα, για το πρώτο ετήσιο οικονομικό Φόρουμ που θα φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα αναζητηθούν προτάσεις για την Ανασυγκρότηση της Ελληνικής οικονομίας και την Ανόρθωση της Ελληνικής κοινωνίας, τη δεκαετία 2020-2030.

    Η διοργανώτρια εταιρεία SGT του κ. Συμεών Τσομώκου αναμένει μέρα με την ημέρα την απάντηση στην πρόσκληση που έχει απευθύνει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Είναι πολύ πιθανό λόγω φόρτου εργασίας (Ασφαλιστικό, «κόκκινα» δάνεια και φορολογικό των αγροτών), να απαντήσουν εν ευθέτω χρόνο.

    3ο Athens Democracy Forum, Σεπτέμβριος 2015. Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Δημήτρης Τσιτουρας, Ολγα Κεφαλογιάννη, Συμεών Γ. Τσομώκος
    3ο Athens Democracy Forum, Σεπτέμβριος 2015. Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Δημήτρης Τσιτουρας, Ολγα Κεφαλογιάννη, Συμεών Γ. Τσομώκος

    Στο “ρόλο” της Πυθίας, θα βρεθούν μεταξύ άλλων, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, Γιάννης Στουρνάρας και ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, τα ονόματα των οποίων έχουν “παίξει” στα σενάρια περί συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης.

    Επίσης, θα παραστούν εκπρόσωποι κορυφαίων think tanks, όπως οι Andriano Bosoni και Antonia Colibasanu από το Stratfor, που στην τελευταία του έκθεση για την Ελλάδα προέβλεψε πολιτική αστάθεια, εκτόξευση της ανεργίας και κοινωνικές αναταραχές, που μπορεί να προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα εντός του 2016.

    100 ομιλητές, 15 από ΗΠΑ, 15 από Ευρώπη

    Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ακόμη οι Σίμος Αναστασόπουλος, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Θάνος Βερέμης, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, Ντέκλαν Κοστέλο, εκπρόσωπος της Κομισιόν στο κουαρτέτο των δανειστών, Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΒ, Ελευθερία Μαμιδάκη, αντιπρόεδρος της Mamidoil-Jetoil S.A., Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Ντιρκ Ρέινερμαν, Program Manager of Southern Europe της World Bank, Πίτερ Σπίγκελ, Brussels Bureau Head των «Financial Times», Κέβιν Φέδερστοουν, καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στο LSE, Ντέιβιντ Χόρνερ, διευθυντής του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών και ο εκδότης Θ. Φιλιππόπουλος.

    Δείτε εδώ όλους τους ομιλητές.

    Το κόστος συμμετοχής στο τριήμερο συνέδριο είναι 400 ευρώ και οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην Αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.



    ΣΧΟΛΙΑ