• Business

    Στο δυναμικό του EOS Capital Partners ο Νικόλαος Χρυσανθόπουλος

    • NewsRoom
    Νικόλαος Χρυσανθόπουλος

    Νικόλαος Χρυσανθόπουλος


    Στο δυναμικό του EOS Capital Partners, του fund που ηγείται ο Απόστολος Ταμβακάκης, θα ενταχθεί από τις αρχές του νέου χρόνου ο Νικόλαος Χρυσανθόπουλος. 

    Η μεταγραφή έχει κάνει αίσθηση στην αγορά, καθώς ο κ. Χρυσανθόπουλος είναι ένα τραπεζικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία, ενώ είναι γνωστός τόσο για τον εξαιρετικό του χαρακτήρα όσο και για το ήθος του και την ενσυναίσθησή του.

    Ανήκει στο δυναμικό της Alpha Bank εδώ και 23 χρόνια, με τη συμβολή του στην εξέλιξη της τράπεζας να χαρακτηρίζεται ως πολύ σημαντική, ενώ η αποχώρησή του τον βρίσκει στη θέση του Γενικού Διευθυντή –  Chief of Corporate Center. Ανήκε δε στην πολύ κοντινή ομάδα συνεργατών του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Βασίλη Ψάλτη, με τον οποίο συνεχίζει να διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις καθώς η αποχώρησή του πραγματοποιήθηκε σε απόλυτα φιλικό κλίμα.

    Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα στέλεχος να μεταπηδά από τον τομέα του private banking στο private equity, κίνηση η οποία είναι πολύ διαδεδομένη στις μεγάλες ξένες αγορές.

    Το βιογραφικό του Νικόλαου Χρυσανθόπουλου

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, από το οποίο απέκτησε και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο ίδιο αντικείμενο. Εργάζεται από το 2000 στον Όμιλο Alpha Bank στους τομείς Επενδυτικής Τραπεζικής, Εταιρικής Ανάπτυξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού, ενώ έχει διατελέσει και Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών επί θεμάτων του τραπεζικού κλάδου. Κατά το διάστημα 2016 έως 2019 διετέλεσε Ανώτερος Διευθυντής της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, έχοντας υπό την εποπτεία του τον τομέα Εξαγορών και Συγχωνεύσεων και τον τομέα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Ομίλου. Στις 14.1.2019 ανέλαβε καθήκοντα Εντεταλμένου Γενικού Διευθυντή και στις 20.5.2022 τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής ‒ Chief of Corporate Center (CCC).

    Διαβάστε επίσης

    Ακρίτας: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 29 Δεκεμβρίου για τον συμψηφισμό σωρευμένων ζημιών

    ΙΑΤΑ: Ιστορικό ρεκόρ 4,7 δισ. ταξιδιωτών για τις αεροπορικές εταιρείες το 2024

    Worldline Greece: Υπηρεσίες πληρωμών για κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση



    ΣΧΟΛΙΑ