• Business

    Στην Intrakat αντιπλημμυρικό έργο του Ρέματος Εσχατιάς με έκπτωση 47%

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Intrakat: Στα 87 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του ομίλου στο α΄ εξάμηνο

    Πέτρος Σουρέτης. Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat


    Ένα από τα σημαντικότερα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική, του Ρέματος Εσχατιάς στο τμήμα από την οδό Ευπυρίδων μέχρι τη Λεωφόρο Πάρνηθας, θα κατασκευάσει η Intrakat η οποία έπειτα από τη διαδικασία που διενήργησε το υπουργείο Υποδομών ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος με έκπτωση 47%.

    Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 69,51 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

    Αν το έργο ξεκινήσει στις αρχές του 2021 θα ολοκληρωθεί, με βάση την προς υπογραφή σύμβαση, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024 (χωρίς να συνυπολογίζονται τυχόν καθυστερήσεις κατά την κατασκευαστική περίοδο). Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

    Το εν λόγω αντιπλημμυρικό έργο διαρθρώνεται σε 4 επιμέρους τμήματα: Έργα διευθέτησης του ρέματος Εσχατιάς στο τμήμα μεταξύ του ρέματος Ευπυρίδων στο Καματερό και της Λεωφόρου Πάρνηθας στον Δήμο Αχαρνών. Έργα διευθέτησης ρέματος Αγίου Γεωργίου, διευθέτησης ρέματος Πικροδαφνέζας και έργα Ανάπλασης του χώρου διέλευσης των διευθετούμενων ρεμάτων Εσχατιάς και Αγίου Γεωργίου.

    Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών το έργο περιλαμβάνεται στο πακέτο των δέκα αντιπλημμυρικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 438 εκατ. ευρώ, τα οποία σταδιακά εντάσσονται στο ΕΣΠΑ.

    Σημειώνεται ότι η Intrakat έχει αναλάβει ακόμα ένα έργο διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς από τη συμβολή αγωγού Εσπερίδων έως τη Λεωφόρο Πάρνηθος, προϋπολογισμού 36,7 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ