• Business

    Στην οικογένεια Σαράντη περνά η «Δουμπιά» – Τα σχέδια ανάπτυξης

    Τάκης Σαράντης, «Όλυμπος»

    Τάκης Σαράντης, «Όλυμπος»


    Μετά την εξαγορά των αναψυκτικών «Κλιάφας», η «Ελληνική Γαλακτοκομεία» της οικογένειας Σαράντη που παράγει τα γαλακτοκομικά προϊόντα «Όλυμπος» αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής για την εταιρεία «Δουμπιά» στο πλαίσιο του διαγωνισμού πώλησης που διενεργούν οι πιστώτριες τράπεζες.

    Την είδηση επιβεβαιώνει στο mononews.gr, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, Δημήτρης (Τάκης) Σαράντης, σημειώνοντας πως έχουν αποκτήσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την απόκτηση της «Δουμπιάς», η οποία παράγει το γνωστό φυσικό μεταλλικό νερό.

    Ο κ. Σαράντης υπογραμμίζει ότι προτεραιότητα -εφ’ όσον όλα κυλήσουν ομαλά και αναλάβουν και τυπικά τα ηνία της Δουμπιάς είναι η εμπορική οργάνωση της εταιρείας και η ενίσχυση των πωλήσεων, σημειώνοντας πως η παραγωγή βρίσκεται σε καλή κατάσταση καθώς έχουν υλοποιηθεί σημαντικές επενδύσεις σε παραγωγικό εξοπλισμό από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες.

    Η πρόταση που κατέθεσε η οικογένεια Σαράντη προκρίθηκε έναντι της πρότασης που κατέθεσε fund από την Κύπρο. Η πρόταση αφορούσε στην απόκτηση περίπου 78% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ το συνολικό τίμημα του ανέρχεται σε 2,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 1 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων της «Δουμπιάς», η οποία είναι θυγατρική της οινοποιίας «Μαλαματίνα» που παράγει την ομώνυμη ρετσίνα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελική φάση του διαγωνισμού δεν συμμετείχαν τελικά ούτε η Coca Cola αλλά ούτε και ο όμιλος Σαββίδη.

    Η οικογένεια Σαράντη θα αποκτήσει ένα επιπλέον 7% του μετοχικού κεφαλαίου της «Δουμπιάς», το οποίο ανήκει στην οικογένεια Μαλαματίνα στην ίδια τιμή μετοχής με το 78%. Να σημειωθεί πως το υπόλοιπο 15% του ανήκει στον Δήμο Ανθεμούντα στη Χαλκιδική, όπου βρίσκεται το χωριό Δουμπιά και οι πηγές του φυσικού μεταλλικού νερού που εκμεταλλεύεται η ομώνυμη εταιρεία.

    Η εταιρεία «Δουμπιά» είναι θυγατρική του ομίλου Μαλαματίνα, και σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό είχε πωλήσεις 289 χιλ. ευρώ και ζημιές περίπου 500 χιλ. ευρώ.

    Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία παράγει τα γαλακτοκομικά προϊόντα «Όλυμπος» και ανήκει στην οικογένεια Σαράντη, η οποία έχει μακρά παράδοση στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων. Αποτελεί τον μεγαλύτερο εισκομιστή ποσοτήτων Ελληνικού γάλακτος, το οποίο συλλέγει καθημερινά από 1.700 Έλληνες παραγωγούς. Έχει παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε 47 χώρες του εξωτερικού.

    Απασχολεί 1.275 άτομα και το 2018 παρουσίασε πωλήσεις περίπου 340 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 22 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ