• Business

    Στην Demiroren – Scientific Games ο διαγωνισμός για το τουρκικό στοίχημα

    • NewsRoom


    Στην κοινοπραξία Demiroren – Scientific Games κατακυρώθηκε τελικά ο διαγωνισμός για τη 10ετή παραχώρηση της διαχείρισης του τουρκικού παιχνιδιού στοιχήματος Iddaa.

    Όπως αναφέρει η Inteltek, κοινοπραξία της Turkcell και της Intralot που συμμετείχε στον διαγωνισμό, ενημερώθηκε πως ο διαγωνισμός για το Στοίχημα στην Τουρκία κατακυρώθηκε στον αντίπαλο διαγωνιζόμενο.

    Η Inteltek είχε αποστείλει επιστολή στον τουρκικό οργανισμό SporToto με την οποία είχε ζητήσει να επανεξεταστούν συγκεκριμένοι όροι της προσφοράς που κατέθεσε η κοινοπραξία Demiroren – Scientific Games για το Iddaa. Η απόφαση του SporToto ουσιαστικά “κλειδώνει” το τουρκικό Στοίχημα στην κοινοπραξία Sans Girisim, όπως ονομάζεται το joint venture των Demiroren Group–Scientific Games.

    Στο σχήμα Sans Girisim, μετέχουν ο όμιλος Demiroren, που παραδοσιακά διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν και αποτελεί έναν πολυσχιδή όμιλο με δραστηριότητες σε ενέργεια, κατασκευές, τουρισμό και media. Το 2018 απέκτησε έναντι 916 εκατ. δολαρίων τις δραστηριότητες του ομίλου Doğan στα media, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι Hürriyet, Fanatik, Posta, το Kanal D και το CNN Türk. Αντίστοιχα, η Scientific Games αποτελεί έναν από τους μεγάλους παίκτες της αγοράς τυχερών παιχνιδιών διεθνώς, εισηγμένο στο Nasdaq, προσφέροντας υπηρεσίες και τεχνολογία για λοταρίες και εταιρείες του κλάδου.

    Σημειώνεται πως η Inteltek θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το Iddaa έως τα τέλη Αυγούστου 2019, έπειτα από τη σχετική παράταση που δόθηκε πέρυσι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Intralot: Νέος CEO ο Σωκράτης Κόκκαλης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Intralot: Τι αναφέρει σχετικά με τον διαγωνισμό για το στοίχημα στην Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ