• Business

    Στη μάχη για το Ντυνάν και η Ευρωκλινική

    Ευρωκλινική

    Αντώνης Βουκλαρής, CEO Ευρωκλινική


    Το ενδιαφέρον του για το Ερρίκος Ντυνάν επιβεβαίωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωκλινικής κ. Αντώνης Βουκλαρής. Ο όμιλος της Ευρωκλινικής αποτελεί έναν από τους 20 περίπου υποψήφιους επενδυτές που έχουν λάβει το teaser για την Ημιθέα, την εταιρεία στην οποία ανήκει το Ερρίκος Ντυνάν. Το teaser διανεμήθηκε χθες στους ενδιαφερόμενους που επελέγησαν από μια μακρά λίστα 60 περίπου υποψηφίων.

    Τη διαδικασία πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν έχει ανοίξει η Τράπεζα Πειραιώς με σύμβουλο πώλησης την PWC και σύμφωνα με το σχεδιασμό στόχος είναι οι προσφορές από τους υποψήφιους επενδυτές να κατατεθούν περί τα τέλη Ιουλίου. Να σημειωθεί ότι η λίστα των ενδιαφερομένων, που έχουν από χθες πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία του Ερρίκος Ντυνάν αριθμεί περί τους 20 ενδιαφερόμενους επενδυτές ή παρόχους υπηρεσιών υγείας, μεταξύ των οποίων το Ιατρικό Αθηνών, το CVC Capital Partners, αλλά και το επενδυτικό fund Farallon, που έχει τοποθετηθεί πρόσφατα στη Euromedica.

    Μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης για τα είκοσι χρόνια του ομίλου, στο πλαίσιο της οποίας ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία για την κάλυψη των προληπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων για τα παιδιά που στηρίζουν στις δομές τους τρεις από τους μεγαλύτερους οργανισμούς φροντίδας παιδιού στη χώρα, ο κ. Βουκλαρής σημείωσε ότι η εξαγορά του Ερρίκος Ντυνάν μπορεί να δημιουργήσει τις αναγκαίες συνέργειες για τον όμιλο της Ευρωκλινικής. Προέβλεψε επίσης την ένταση του ανταγωνισμού στον κλάδο των νοσοκομείων που μετά την είσοδο του CVC Capital Partners στην ελληνική αγορά και την απόκτηση εκτός από το Metropolitan και το ΙΑΣΩ General και του ΥΓΕΙΑ.

    Οι εξελίξεις στον κλάδο των νοσοκομείων υπαγορεύονται από την τάση ισχυροποίησης των εγχώριων παικτών, που επιδιώκουν να ενισχύσουν τη θέση τους στο νέο περιβάλλον που δημιουργεί η συγκέντρωση του κλάδου. Αν και ο ίδιος δεν εξήγησε εάν η συμμετοχή της Ευρωκλινικής στη διαγωνιστική διαδικασία θα γίνει σε συνεργασία με άλλο εταίρο, εκτιμήσεις από την αγορά προεξοφλούν την προοπτική αυτή λόγω των ισχυρών συμμαχιών που επιδιώκεται να δημιουργηθούν στο χώρο της υγείας.

    Ο όμιλος Ευρωκλινικής δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια στον κλάδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης και διαθέτει δύο κλινικές, την Ευρωκλινική Αθηνών και την Ευρωκλινική Παίδων. Με βάση τα αποτελέσματα του 2017 τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), βελτιώθηκαν στα 3,26 εκατ. ευρώ από 1,32 εκατ. ευρώ το 2016. Βελτίωση παρουσίασαν και τα αποτελέσματα μετά από φόρους, περιορίζοντας στο τέλος της προηγούμενης οικονομικής χρήσης τις ζημιές στα 0,66 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,54 εκατ. ευρώ το 2016. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου διατηρήθηκαν στα επίπεδα του 2016 και διαμορφώθηκαν στα 40,20 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το γραφικό λιμανάκι, η αποκαλυπτική συζήτηση με τον τραπεζίτη, τα funds που έρχονται και οι διοικήσεις που φεύγουν…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απορρίφθηκε αγωγή ύψους 470 εκατ. ευρώ της «Μπάμπης Βωβός»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τ. Κανελλόπουλος (Τιτάν): Τι λέει για την υπόθεση της Folli Follie – Πώς επηρεάζει τις ελληνικές εταιρείες



    ΣΧΟΛΙΑ