• Business

    Στεργιώτης: Άμεσα αδειοδότηση εδώ και τώρα για να ελέγξουμε τους παράνομους

    Αντώνης Στεργιωτης. Ετών 62. Τέως Πρόεδρος Επιτροπής Παιγνίων.


    Την ανάγκη για άμεση αδειοδότηση των online στοιχηματικών εταιρειών υπογράμμισε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ κ. Α.Στεργιώτης, από το βήμα της ημερίδας “Τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα της κρίσης” , εξηγώντας πως ” με τις διατάξεις του 4002/11 δεν μπορούμε να κάνουμε έλεγχο στους παράνομους”.

    synedrio

    Ο νόμος 4002, εισήγαγε τις μεταβατικές άδειες οι οποίες πλέον κλείνουν 4 χρόνια. “Αυτό αποτελεί πια κοροϊδία, έχει παγιωθεί μια κατάσταση και έχει εξελιχθεί σε καρκίνωμα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιώτης. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν έχουν άδειες εξ αποστάσεως ή αν είναι παράνομος επίγειος στοιχηματισμός, σημείωσε εξηγώντας ότι τα ιντερνετ καφέ λειτουργούν κατά 90% σαν παράνομα πρακτορεία.

    “Οι συνθήκες όχι μόνο έχουν ωριμάσει…κοντέυουν να σαπίσουν για να προχωρήσουμε σε ένα ρυθμισμένο περιβάλλον, όχι μόνο για λόγους δημοσιονιμικούς, αλλά για να επιτευχθεί ο έλεγχος η συμμόρφωση και η προστασία του κοινωνικού συνόλου”.

    Online-Gambling

    “Η μόνη λύση για να αντιμετωπιστεί ο παράνομος στοιχηματισμός είναι αδειοδότηση εδώ και τώρα” κατέληξε ο κ. Στεργιώτης, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή Παιγνίων είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις διαδικασίες που απαιτούνται από τη στιγμή που η κυβέρνηση θα επιλέξει τον τρόπο. “Αν πρέπει να αλλάξουν οι διατάξεις του 4002 είναι θέμα της κυβέρνησης να το αποφασίσει” κατέληξε ο κ. Στεργιώτης, ουσιαστικά αναφέροντας τη λύση που φαίνεται ότι έχει επιλεγεί.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο μήνες ο κ. Στεργιώτης είχε προτείνει στο υπουργείο Οικονομικών δύο επιλογές για το άνοιγμα της αγορά διαδικτυακού στοιχηματισμού, είτε διαγωνισμό με περιορισμένο αριθμό αδειών, όπως προβλέπει ο 4002, ή αδειοδότηση με κριτήρια όπως έχει γίνει σε Ισπανία, Μ.Βρετανία κ.λ.π. που αφήνει ανοιχτό τον αριθμό των αδειών ο οποίος εξαρτάται από το πόσες εταιρείες πληρούν τα κριτήρια. Η δεύτερη επιλογή που φαίνεται ότι είναι και αυτή στην οποία προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, απαιτεί τροποποίηση του 4002, δηλαδή νέο νόμο, που προϋποθέτει την τρίμηνη διαδικασία έγκρισης από την Κομισιόν. Στην περίπτωση που επιλεγεί αδειοδότηση με κριτήρια, η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από την Επιτροπή Παιγνίων και όχι από το υπουργείο.

     



    ΣΧΟΛΙΑ