• Business

    Stellantis: Προειδοποιεί για αναταράξεις καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες μειώνουν τις τιμές

    • Bloomberg
    Carlos Tavares CEO Stellantis

    Carlos Tavares, CEO Stellantis


    Η Stellantis NV προετοιμάζεται για μια δύσκολη χρονιά, με υψηλότερη παγκόσμια παραγωγή οχημάτων που θα επιβαρύνει τις τιμές και με ένα απρόβλεπτο ευρύτερο σκηνικό.

    Η κατασκευάστρια των οχημάτων Jeep και Ram θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες με μια σειρά νέων μοντέλων, στηριζόμενη στις ευέλικτες επιλογές, δήλωσε την Πέμπτη η Chief Financial Officer, Natalie Knight.

    «Υπάρχει ένα πολύ πιο ομαλοποιημένο περιβάλλον προσφοράς, ένα πολύ πιο κανονικοποιημένο περιβάλλον τιμολόγησης από αυτό που έχουμε δει στο παρελθόν», είπε η Knight κατά τη διάρκεια μιας κλήσης με τους δημοσιογράφους για τα ετήσια κέρδη της εταιρείας. «Είμαστε ανθεκτικοί σε μία χρονιά που πιστεύουμε ότι θα έχει αρκετές αναταράξεις».

    Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν την επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων με την εξασθένιση της ζήτησης να αποδίδεται στις πολυετείς αναταράξεις της εφοδιαστικής αλυσίδας.

    Περισσότερες εξαγορές

    Εν μέσω των πιέσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, προετοιμάζεται για περισσότερες εξαγορές προκειμένου να αντιμετωπίσει καλύτερα μια σειρά από προκλήσεις του κλάδου ηλεκτρικών οχημάτων και της ψηφιακής μετάβασης, όπως είπε σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα.

    Κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, το προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργικών εσόδων μειώθηκε στο 11,2% από 12,3% την προηγούμενη χρονιά. Οι απεργίες στις ΗΠΑ ευθύνονται για ένα μέρος της πτώσης, αν και η αυτοκινητοβιομηχανία χάνει επίσης μερίδιο αγοράς στις δύο βασικές της περιοχές, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

    Για το νέο έτος, η Stellantis περιέγραψε ως θετικό το χαμηλότερο κόστος πρώτων υλών και logistics, καθώς και το γεγονός ότι αποτελούν παρελθόν οι απεργίες στις ΗΠΑ που επηρέασαν την παραγωγή, είπε η Knight.

    Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα για το εξάμηνο μειώθηκαν κατά 10% στα 10,2 δισεκατομμύρια ευρώ (10,9 δισεκατομμύρια δολάρια). Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια νέα επαναγορά μετοχών ύψους 3 δισ. ευρώ.

    Η Stellantis αναμένει για φέτος τουλάχιστον διψήφιο λειτουργικό περιθώριο και θετικές βιομηχανικές ελεύθερες ταμειακές ροές.

    Διαβάστε ακόμη:

    Stellantis: Αρνείται τις εικασίες για συγχώνευση με τη Renault

    Ιδού το πιο καλοπουλημένο ηλεκτρικό στην Ευρώπη

    F1: Τα μυστικά της νέας Ferrari!



    ΣΧΟΛΙΑ