• Business

    Στέφη Βασιλοπούλου: Θα ανακοινώσουμε δύο νέες επενδύσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες

    Στέφη Βασιλοπούλου


    Για το ORAMA Ventures, τις «Hellenides», αλλά και τα επόμενα επιχειρηματικά και όχι μόνο σχέδιά της μιλάει η Στέφη Βασιλοπούλου στο mononews, δίνοντας το σύνθημα ότι πρέπει να μάθουμε να παίρνουμε το υπολογίσιμο ρίσκο και να βγαίνουμε από τη ζώνη άνεσής μας αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι στη ζωή.

    Η Στέφη Βασιλοπούλου είναι επιχειρηματίας και τα τελευταία 14 χρόνια έχει ιδρύσει καινοτόμες επιχειρήσεις, αναπτύσσοντας νέες ιδέες στο χώρο του Internet, του Τουρισμού & της Ευεξίας. Έχει συμβουλέψει περισσότερες από 320 εταιρείες & προσωπικότητες σε θέματα Marketing, Branding & Επιχειρηματικότητας.

    Η ίδια αναζητά συνεχώς ανεκτίμητες εμπειρίες ζωής και δραστηριότητες, ενώ παράλληλα στόχος της είναι να μοιράζεται τρόπους, ιδέες & ιστορίες που μας εμπνέουν να ζούμε ακόμα καλύτερα. Στις αρχές του 2022, μαζί με την Στέλλα Σαμαρτζή δημιούργησαν τις «Hellenides» το πρώτο δίκτυο που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες, ενώ μέσα από το πρόγραμμα Hellenides for Business ήδη γνωστές εταιρείες προσφέρουν ως employee benefit όλα τα εργαλεία, τις δράσεις και τα μαθήματα στις εργαζόμενες γυναίκες.

    Η Στέφη Βασιλοπούλου μιλάει στο mononews και μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους της, με μότο της «Ζήσε την κάθε ημέρα σαν να είναι ιερή τελετή».

    Έχετε πάνω από μια δεκαετία στο επιχειρείν με πολλά εγχειρήματα και δράσεις στο ενεργητικό σας. Τι είναι αυτό που σας ώθησε να ξεκινήσετε; Από πού πηγάζει το πάθος και η αφοσίωση σε αυτό που κάνετε;

    Η πρόθεσή μου σε ό,τι κάνω είναι να πολλαπλασιάζω το φως και την αγάπη. Όλες οι πρωτοβουλίες και δράσεις έχουν σαν κοινό παρονομαστή να βοηθώ με ποικίλους τρόπους τον κόσμο να ζει ακόμα καλύτερα, να υλοποιεί το όραμά του και να δημιουργεί εδώ τον παράδεισο που ονειρεύεται. Αυτό το υλοποιώ μοιράζοντας εμπειρίες και γνώσεις, αναδεικνύοντας ιστορίες, λύνοντας προβλήματα που έχω εγώ αντιμετωπίσει και προσφέροντας γενναιόδωρα την ενέργειά μου.

    Ίδρυσα στα 20 μου την πρώτη μου επιχείρηση που ήταν μια πλατφόρμα ανταλλαγής βιβλίων μεταξύ φοιτητών, που προέκυψε από την δική μου ανάγκη να αγοράσω και να πουλήσω μεταχειρισμένα βιβλία. Στην συνέχεια για 7 χρόνια είχα ιδρύσει μια πολυβραβευμένη διαφημιστική πλατφόρμα βασισμένη σε πληρωμή με βάση το αποτέλεσμα, η οποία είχε πελάτες σε 17 χώρες.

    Στα 24 μου δίδασκα digital marketing στην Τράπεζα Πειραιώς και στον ΟΤΕ. Στα 27 το burnout με ανάγκασε να επαπροσδιορίσω τι είναι σημαντικό στην ζωή, και από ένα ταξίδι στο Μπαλί εμπνεύστηκα να ξεκινήσω να οργανώνω wellness retreats στην Ελλάδα. Ένα project που μπορεί να ήταν σε οικονομικό επίπεδο μια αποτυχία γιατί δεν μπορούσε να έχει οικονομίες κλίμακος, αλλά με βοήθησε να ξεπεράσω το burnout. 4 Χρόνια πριν, καθώς έκανα προπόνηση για Τρίαθλο και άκουγα πάρα πολλά podcasts στα Αγγλικά, αποφάσισα να δημιουργήσω το πρώτο inspirational podcast στα Ελληνικά, και πλέον μετράει 94 επεισόδια και έχει εμπνεύσει χιλιάδες κόσμο να ζει ακόμα καλύτερα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω συμβουλέψει περισσότερες από 420 εταιρείες και προσωπικότητες για business development & marketing strategy. Στις αρχές του 2022 έγινα συνιδρύτρια του πρώτου career network για γυναίκες στην Ελλάδα και φέτος επίσης ίδρυσα το ORAMA Ventures.

    Στέφη Βασιλοπούλου

    Συναντήσατε δυσκολίες στα πρώτα σας βήματα και, αν ναι, πώς τις αντιμετωπίσατε;

    Στην αρχή η δυσκολία ήταν η ηλικία. Πολλές φορές θυμάμαι περιπτώσεις που λόγω ηλικίας αρχικά κάποιος ήταν διστακτικός ή προέβαινε σε κριτική χωρίς να γνωρίζει. Ήμουν όμως από μικρή σταθερή, εμπιστευόμουν τις δυνατότητές μου και είχα αυτοπεποίθηση, οπότε οποιαδήποτε κριτική απλά δεν με επηρέαζε. Κοιτούσα, μάθαινα και εμπνεόμουν από τους νέους και νέες επιχειρηματίες στην Αμερική. Αυτοί ήταν το benchmark μου και η έμπνευσή μου. Εκεί ήταν πιο φυσιολογικό να είσαι και νέος και επιτυχημένος επιχειρηματίας.

    Όλα αυτά τα χρόνια συνεχώς αναζητώ εμπειρίες, συνήθειες και δραστηριότητες που να με φέρνουν πιο κοντά στην αλήθεια και στην σύνδεση με τον εαυτό μου. Ο Διαλογισμός είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για εμένα, με αποκορύφωμα την επίσκεψή μου στο Osho Meditation Resort στην Ινδία και την ολοκλήρωση ενός Silent Vipassana Retreat στην ζούγκλα της Ταϊλάνδης. Μεταμορφωτικές και υπερβατικές εμπειρίες που με έχουν εξοπλίσει να διαχειρίζομαι ο,τιδήποτε συμβαίνει έξω, ή μέσα σε εμένα.

    Εκτός από επιχειρηματίας, είστε επίσης σύμβουλος και angel investor. Ποια είναι τα projects εκείνα που σας γοητεύουν περισσότερο και με ποια κριτήρια αποφασίζετε πού θα επενδύσετε;

    Η πρώτη μου επένδυση σε startup σαν angel investor ήταν 10 χρόνια πριν, όταν ήμουν 25. Η startup αυτή πουλήθηκε οπότε αυτή η επένδυση θεωρείται επιτυχημένη. Από τότε είχα πολλούς ευκατάστατους ανθρώπους που με ρώταγαν «Στέφη εσύ που ξέρεις όλα τα startups πες μας που να βάλουμε χρήματα» και από την άλλη είχα founders που μου έλεγαν «Στέφη εσύ που ξέρεις ανθρώπους ευκατάστατους πες μας ποιός ενδιαφέρετε να μας στηρίξει». Έκανα αυτό το matchmaking unofficially για γνωστούς και φίλους. Φέτος είδα ότι υπήρχε αυξημένο momentum και επενδυτική όρεξη και αποφάσισα να είμαι πιο εξωστρεφείς, ιδρύοντας το ORAMA Ventures, που ουσιαστικά κάνει ακριβώς αυτό, συνδέει γενναιόδωρους επενδυτές με συνειδητούς ιδρυτές που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Θα ανακοινώσουμε 2 επενδύσεις τις επόμενες εβδομάδες.

    Ποιες είναι οι «Hellenides»; Ποιο ήταν το όραμά σας όταν ξεκινούσατε αυτή την δράση και σε ποιες γυναίκες απευθύνεστε; Πώς έχει αγκαλιάσει ο κόσμος τη συγκεκριμένη δράση;

    Παρατηρήσαμε ότι δεν υπήρχε στην Ελλάδα ένα δίκτυο για γυναίκες που να τις ενδυναμώνει, να καλλιεργεί τις δεξιότητές τους και να τις ωθεί να εξελιχθούν και να πετύχουν τα όνειρά τους, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό έγινε σε μία συζήτησή μας στις αρχές του 2022. Βέβαια και οι δυο μας έχουμε νιώσει τη μοναξιά όταν ξεκινήσαμε τις καριέρες μας πριν από 15 χρόνια. Δεν είχαμε mentors, επενδυτές ή άλλες γυναίκες να συζητάμε και να ανταλλάσσουμε ιδέες για την επιχειρηματικότητα και την εργασία.

    Πρόκειται για το πρώτο δίκτυο που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες, παρέχοντάς τις όλα εκείνα τα εργαλεία που είναι απαραίτητα προκειμένου να αναδειχθεί το ταλέντο τους: από online εκπαιδευτικά μαθήματα και σεμινάρια από ειδικούς στον τομέα τους μέχρι συμβουλές και tips από επαγγελματίες, διασύνδεση με γυναίκες από όλες τις ηλικίες και στάδια στην καριέρα τους, φυσικά events, συζητήσεις, workshops, retreats, δραστηριότητες και εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις.

    Μέσα από το πρόγραμμα Hellenides for Business ήδη γνωστές εταιρείες προσφέρουν ως employee benefit όλα τα εργαλεία, τις δράσεις και τα μαθήματα στις εργαζόμενες γυναίκες. «Το όραμα πίσω από τις Hellenides είναι να βοηθήσουμε τις γυναίκες να χτίσουν τα δίκτυά τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, να χτίσουν εμπιστοσύνη, επιμονή και ανθεκτικότητα για να μπορούν να δημιουργούν καλές συγκυρίες και να διεκδικούν ό,τι επιθυμούν σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο

    Σε λίγες ημέρες ξεκινάει ένα πολύ ενδιαφέρον event, το «ZiseAkomaKalitera 2022». Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό. Ποιος είναι ο στόχος του event;

    To «ZiseAkomaKalitera 2022» είναι σαν μια γιορτή, ένα μεταμορφωτικό διήμερο που μας υπενθυμίζει πως να ζούμε ακόμα καλύτερα. Δεν θα είσαι ο ίδιος όταν τελειώσει. Προσκαλώ αγαπημένους φίλους, ξεχωριστές προσωπικότητες, κορυφαίους επαγγελματίες, ηγέτες, συγγραφείς, όλοι με το ίδιο όραμα – να αυξήσουν την ανθρώπινη συνειδητότητα.

    Θα εξερευνήσουμε αχαρτογράφητα νερά, θα ανακαλύψουμε ξανά παραδόσεις και αλήθειες που προσφέρουν μια διευρυμένη και εμπλουτισμένη αντίληψη της πραγματικότητας.

    Μέσα σε δυο μέρες, θα ακούσεις πρακτικές συμβουλές για να αισθάνεσαι περισσότερη σύνδεση με τον εαυτό σου, μεγαλύτερο νόημα στην ζωή σου, περισσότερη ισορροπία, απόλαυση, χαρά και ευγνωμοσύνη.

    Θα συζητήσουμε για θέματα που είμαι σίγουρη ότι θα σου τονώσουν την αυτοπεποίθηση, θα νιώθεις περισσότερη εσωτερική ηρεμία, γαλήνη, θα καταλάβεις και θα θυμηθείς αυτά που έχουμε ξεχάσει. Από τον ερωτισμό μέχρι σαμάνικες παραδόσεις και από την σύνδεση με την ψυχή μέχρι την δημιουργία της πραγματικότητάς μας.

    Θα νιώσεις περισσότερη ενέργεια, διαύγεια και θα έχεις συνειδητοποιήσεις που θα σου αλλάξουν την ζωή. Πέρυσι το ZiseAkomaKalitera 2021 είχε εκπληκτική απήχηση και αντίκτυπο, με επίγευση την αγάπη, οπότε στο φετινό πάμε ακόμα πιο βαθιά, στην άνευ όρων αγάπη, την χαρά και το φως. Ας ζούμε την ζωή σαν να είναι ιερή τελετή. Τα απλά είναι τα ιερά.

    Στέφη Βασιλοπούλου

    Αλλαγή και φιλοδοξία. Αν παρακολουθήσει κάποιος την πορεία και τη δράση σας, διαπιστώνει ότι η πρώτη έννοια, αυτή της αλλαγής, έχει βαρύνουσα σημασία, αλλά και η φιλοδοξία έχει τη δική της θέση, αφού μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη και να πάψει να αποτελεί «ταμπού». Ειδικά στις γυναίκες. Ποια είναι, για εσάς, η μεγαλύτερη «αρετή» για οποιονδήποτε άνθρωπο, άντρα ή γυναίκα, θέλει να πετύχει τους στόχους του;

    Οι γυναίκες οφείλουν να τιμούν τις φιλοδοξίες τους. «Ακόμα και η λέξη “φιλοδοξία” είναι ταμπού. Σύμφωνα με το λεξικό, σημαίνει απλά ότι επιθυμείς να έχεις επιτυχία, να πετύχεις τους στόχους σου. Ας υπάρχει λιγότερη κριτική γι’ αυτό. Έχουμε δει πολλές γυναίκες να φοβούνται ή να περιορίζουν τις δυνάμεις τους, να κρύβουν τα κατορθώματα και τα ταλέντα τους. Ωστόσο, οφείλουμε πια να εξοπλιζόμαστε με τα κατάλληλα εφόδια και την αυτοπεποίθηση, ώστε να γινόμαστε η επόμενη γενιά στις ηγετικές θέσεις.

    Καλό θα είναι να καλλιεργήσουμε το κουράγιο, να μάθουμε να παίρνουμε υπολογίσιμο ρίσκο και να βγαίνουμε από τη ζώνη άνεσής μας», αναφέρουν και καταλήγουν: «Παράλληλα, χρειάζεται να έχουμε ένα δίκτυο υποστήριξης με γυναίκες που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και μία πλατφόρμα έμπνευσης για να βελτιώνουν τις ικανότητές τους, να έχουν περισσότερη επίγνωση, να μάθουν να διαχειρίζονται τις προκλήσεις και να ευθυγραμμίζονται περισσότερο με την αλήθεια τους και τον αντίκτυπο που θέλουν να έχουν στον κόσμο.

    Ποιο είναι το αγαπημένο σας μότο;

    Carpe Diem. Seize the day. Άδραξε την ημέρα. Ζήσε την κάθε μέρα στο φουλ. Ζήσε την κάθε ημέρα σαν να είναι ιερή τελετή.

    Και η καλύτερη συμβουλή που ακούσατε ποτέ;

    Είσαι το σύμπαν.

    Υπάρχει κάτι που θέλετε να πείτε στις γυναίκες που έχουν ιδέες, θέλουν να ασχοληθούν με τις επιχειρήσεις και να ξεκινήσουν κάτι δικό τους, αλλά διστάζουν;

    Όλα ξεκινούν με το πρώτο βήμα. Είτε μια επιχείρηση είτε μια ανάβαση στον Όλυμπο. Απλά ξεκίνα. Κάνε το πρώτο βήμα. Τώρα είναι η τέλεια στιγμή.

    Τι σκέφτεστε για το μέλλον; Ποια είναι τα απόμενα βήματά σας;

    Να συνεχίζω να βρίσκω τρόπους να διαδίδω το φως και την αγάπη. Να υπηρετώ και να ακολουθώ το κάλεσμά και το όραμά μου. Εδώ είναι ο παράδεισος και οφείλουμε να το υπενθυμίζουμε ο ένας στον άλλον, με ανιδιοτελή αγάπη.

    Διαβάστε επίσης:

    Motor Oil: Από το 1,37 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης από τις εμπορικές εταιρείες του ομίλου

    Ρωσία: Η παραγωγή φυσικού αερίου ενδέχεται να είναι μειωμένη 10% το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ