• Business

    Σταθερή κερδοφορία για την Capital Product του Βαγγέλη Μαρινάκη

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Ευάγγελος Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Maritime


    Επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών η Capital Product Partners του Ευάγγελου Μαρινάκη, που ανακοίνωσε ελαφρώς αυξημένα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, ενώ αποκάλυψε και τρεις νέες συμφωνίες ναύλωσης. Τα κέρδη τριμήνου της Capital Product ανήλθαν σε 14,9 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 14,1 εκατ. δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2015, ενώ την ίδια περίοδο τα έσοδά της αυξήθηκαν σε 60,9 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 54,5 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

    «Αν και τα θεμελιώδη μεγέθη ζήτησης για τα τάνκερ, και ειδικά για τα τάνκερ μεταφοράς προϊόντων, παραμένουν ισχυρά χάρη στη μετατόπιση χωρητικότητας των διυλιστηρίων, τον αυξημένο λόγο τόνου ανά μίλι και το περιβάλλον χαμηλής τιμής του πετρελαίου, η αυξημένη προσφορά πλοίων τάνκερ έχει πρόσφατα επιβαρύνει τα έσοδα spot, καθώς και την περιοδική αγορά τάνκερ», δήλωσε σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος Jerry Kalogiratos.

    «Ωστόσο, ο περιορισμένος αριθμός νέων παραγγελιών τάνκερ μέχρι τώρα φέτος και ο εξορθολογισμός της υπερβολικής χωρητικότητας στα ναυπηγεία, σε συνδυασμό με τα ισχυρά θεμελιώδη δεδομένα της βιομηχανίας, είναι θετικές τάσεις για τις αγορές τάνκερ μεσομακροπρόθεσμα», πρόσθεσε ο ίδιος, χαιρετίζοντας παράλληλα την είσοδο της Hyundai Merchant Marine (HMM) στη συμμαχία 2Μ των Maersk Line και MSC (σημειώνεται ότι η Capital Product συμφώνησε πρόσφατα σε μείωση των ναύλων σε πλοία που έχει ναυλώσει η HMM, με αντάλλαγμα 4,4 εκατομμύρια μετοχές της κορεατικής εταιρείας).

    Όμως η Capital Products δεν έμεινε μόνο στις ανακοινώσεις αυτές, αλλά αποκάλυψε και τρεις νέες συμφωνίες ναύλωσης πλοίων της. Έτσι, το χωρητικότητας 162.397 dwt Miltiadis M II (έτος κατασκευής 2006) ναυλώθηκε στην εταιρεία του ομίλου Capital Maritime & Trading Corp για 10 με 12 μήνες στα 25.000 δολάρια ημερησίως, ενώ το χωρητικότητας 159.982 dwt Amore Mio II (έτος κατασκευής 2001) ναυλώθηκε στην ίδια εταιρεία για την ίδια χρονική περίοδο έναντι 21.000 δολαρίων ημερησίως. Για αμφότερα τα πλοία οι τιμές ναύλωσης είναι χαμηλότερες σε σχέση με τα προηγούμενα συμβόλαιά τους.

    Επιπλέον, το χωρητικότητας 36.760 dwt Agisilaos αντικατέστησε το αντίστοιχης χωρητικότητας Arionas, που πρόκειται να περάσει τον προβλεπόμενο ειδικό έλεγχο, και τίθεται στην υπηρεσία της Flota Petrolera Ecuatoriana έναντι 19.000 δολαρίων ημερησίως.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/o-giorgos-ikonomou-echi-filodoxa-schedia-tha-ton-empistefthoun-ependites/64622



    ΣΧΟΛΙΑ