• Business

    Στασινόπουλος (ΒΙΟΧΑΛΚΟ): Γιατί υπάρχουν ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Μακεδονία

    • NewsRoom


    Στην εκτίμηση ότι με καλό κλίμα θα υπάρξουν επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Βόρεια Μακεδονία, προέβη ο Μιχάλης Στασινόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, κατά τη διάρκεια του επιχειρηματικού φόρουμ που διοργανώθηκε στη γειτονική χώρα κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού.

    «Έχουμε ισχυρό λόγο να είμαστε εδώ, διότι ως Όμιλος έχουμε ήδη μια επένδυση παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων η οποία μάλιστα έχει αναπτυχθεί και πηγαίνει πολύ καλά. Με βάση την εμπειρία μας από την επένδυση αυτή, λέμε με σιγουριά ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι εξαιρετική για επενδύσεις, για εγκατάσταση επιχειρήσεων που μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε ολόκληρη τη Βαλκανική. Υπάρχουν καλές υποδομές, οι εργαζόμενοι αλλά και οι υπηρεσίες είναι εξαιρετικές και το μήνυμα που θέλουμε εμείς να δώσουμε είναι ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να δουν αυτή τη χώρα ως ένα σοβαρό επενδυτικό προορισμό με καλές ευκαιρίες», δήλωσε o Μιχάλης Στασινόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

    Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές που διανοίγονται, ο κ. Στασινόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε: «η χώρα έχει μια καλή εκπαιδευτική βάση, έχει καλά Πανεπιστήμια, που σημαίνει ότι μπορεί να παράξει ακόμα και καινοτομία σε διάφορους τομείς. Πάσχει όμως από αυτό που πάσχουμε κι εμείς, πάσχει από brain drain. Χρειάζεται λοιπόν επενδύσεις, όπως χρειαζόμαστε κι εμείς επενδύσεις, γιατί οι επενδύσεις δημιουργούν δυνατότητες ώστε να επιστρέψουν πίσω αυτοί που έχουν φύγει και να έχουν ευκαιρίες καριέρας σε μια σειρά τομείς της οικονομίας».

    Για τη, δε, Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε: «Μιλώντας από επιχειρηματική σκοπιά, θεωρώ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα καλό σκαλοπάτι που μικραίνει τις αποστάσεις και ευνοεί την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μιχάλης Στασινόπουλος (Βιοχάλκο): Θέλουμε βιομηχανία τελικά;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Στασινόπουλος: «Δεν έχουν κάνει τίποτα διαχρονικά για τη βιομηχανία. Η βιομηχανία θα έπρεπε να είναι εθνική προτεραιότητα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: M. Στασινόπουλος: Η ανάπτυξη της βιομηχανίας στην Ελλάδα δεν συγκινεί την πολιτεία



    ΣΧΟΛΙΑ