• Business

    Στα όπλα οι μέτοχοι της Deutsche Bank


    Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι επικεφαλής της Deutsche Bank έχουν να αντιμετωπίσουν την οργή των μετόχων σχετικά με τα πακέτα αμοιβών. Οι μέτοχοι καταψήφισαν τις προτάσεις να λάβουν οι managers της Deutsche Bank bonus βασισμένο στο πόσο καλά τα καταφέρνει το τμήμα που διευθύνουν.

    Και αυτό έρχεται να προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα bonus που ήδη λαμβάνουν ανάλογα με τις προσωπικές τους επιδόσεις αλλά και τις επιδόσεις της τράπεζας γενικότερα.

    Αυτό το πλάνο θα απέδιδε στον επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων, Jeffrey Urwin, αμοιβή της τάξεως των 13,2 εκ. ευρώ το 2016.

    Αυτό θα αντιπροσώπευε αυξήσεις στους μισθούς παρά τις απώλειες-ρεκόρ των 6,8 δις. ευρώ που σημείωσε η τράπεζα το 2015 και έχει πληρώσει παραπάνω από 12 δις. ευρώ σε πρόστιμα και δικαστικά έξοδα από το 2012. Σύμφωνα με την Ετήσια Αναφορά του 2015 της Deutsche Bank, ο πιο υψηλά αμειβόμενος έβγαλε λιγότερα από 12 εκ. ευρώ πέρσι.

    Και οι επενδυτές δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους με τις επιδόσεις της τράπεζας στη συνάντηση στη Φρανκφούρτη την Πέμπτη, όπου και καταψήφισαν με 51,9% το πακέτο αμοιβών.

    Η Hermes EOS, η οποία εκπροσωπεί τους θεσμικούς επενδυτές, κάλεσε τους μετόχους να απορρίψουν το πακέτο μια μέρα πριν την ψήφο.

    Ο επικεφαλής της Hermes EOS, Dr Hans-Christoph Hirt, ανακοίνωσε ότι το γκρουπ “ανησυχεί για αυτές τις σημαντικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς τα τελευταία χρόνια, την εμφανή έλλειψη συμβουλευτικής για τις προτεινόμενες αλλαγές του συστήματος αμοιβών του διοικητικού συμβουλίου, την ανεπαρκή διαφάνεια σε σχέση με τα κριτήρια επιδόσεων και τους στόχους που θέτει το προτεινόμενο αποκαλούμενο Division Performance Award, αλλά και το υψηλό επίπεδο εχεμύθειας του τμήματος εποπτείας σε σχέση με τις μεταβλητές αποδοχές”.

    Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια που η Deutsche Bank έχει έρθει αντιμέτωπη με την κριτική των μετόχων για το θέμα των αμοιβών. Το 2015, το 39% των επενδυτών απέρριψαν το πακέτο αμοιβής του Anshu Jain – ο απερχόμενος CEO της τράπεζας – για τις επιδόσεις του 2014.

    Από τότε, η τιμή της μετοχής της Deutsche Bank έχει μειωθεί κατά το ήμισυ, όπως δείχνει και το παρακάτω διάγραμμα:

    db1

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/tris-fores-ipsilotero-enfia-tha-plirosoun-600000-fisika-prosopa-ke-250000-eteries/46954

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/vesselsvalue-pente-chroniakathorizi-tis-times-ton-plion/47070

     



    ΣΧΟΛΙΑ