• Business

    Στα χέρια του John Fredriksen το 100% της DESS BTG

    John Fredriksen

    John Fredriksen, εφοπλιστής Frontline και Ocean Gold


    Μετοχές αξίας 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων παρέδωσε η Deep Sea Supply του John Fredriksen στη Sagale Beteiligungsverwaltungs, θυγατρική της βραζιλιάνικης Principal DPC Servicos de Oleo e Gas (DPC), ώστε να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της βραζιλιάνικης κοινοπραξίας τους, DESS BTG.

    Όπως έγινε γνωστό, η DPC απέκτησε 30,13 εκατομμύρια νέες μετοχές της Deep Sea Supply, συνολικής αξίας 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων ή 10,34% της εταιρείας, καθώς και δικαιώματα προτίμησης για ακόμα 10 εκατομμύρια μετοχές στην τιμή των 0,15 δολαρίων η καθεμιά (ελαφρώς χαμηλότερη από τη σημερινή τιμή της μετοχής της Deep Sea Supplies), που θα αυξήσουν το ποσοστό της DPC στην εταιρεία στο 13,32%.

    Η Deep Sea είχε ανακοινώσει επίσης τον Ιούλιο, όταν προανήγγειλε τη συμφωνία με την DPC, ότι θα πλήρωνε και 2 εκατομμύρια ευρώ σε ρευστό στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε και από την αρμόδια αντιμονοπωλιακή αρχή της Βραζιλίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η DESS BTG, σύμφωνα με όσα είχε παραδεχθεί η ίδια η Deep Sea τον περασμένο Φεβρουάριο, βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, μετά από μία σειρά συμβολαίων που ολοκληρώθηκαν χωρίς να ανανεωθούν, αφήνοντας πολλά πλοία χωρίς ναύλωση.

    Στο τέλος του 2015 η DESS BTG είχε ρευστότητα της τάξεως των 25,7 εκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του 2015 και είχε προαναγγείλει ότι θα χρειαστεί στο μέλλον συγκεκριμένες βελτιώσεις στις οικονομικές της υποχρεώσεις  για να ανταπεξέλθει σε αυτές.

    Έτσι, από τις 31 Μαΐου του 2016 η Deep Sea έχει συμφωνήσει να μην πραγματοποιεί πληρωμές προγραμματισμένων δόσεων για καμία από τις δανειακές της συμβάσεις. Αυτή η συμφωνία θα έχει διάρκεια μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2018 και συμπεριλαμβάνει και το χρέος της κοινοπραξίας. Συνολικά έχει αναβάλλει την αποπληρωμή οικονομικών υποχρεώσεων ύψους 68 εκ. δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/pii-anigoun-sampanies-gia-tin-katarrefsi-tis-hanjin-shpping/75117



    ΣΧΟΛΙΑ