• Business

    Στα χέρια του ΕΦΚΑ η τύχη του Νεωρίου

    Το ναυπηγείο Νεώριο της Σύρου, ΑΠΕ-ΜΠΕ/syrostoday.gr/Δέσποινα Συλιβάνη


    Στα χέρια του υπουργείου Εργασίας βρίσκεται πλέον η υλοποίηση της εξυγίανσης του Νεωρίου. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος έχει δεσμευθεί να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης το οποίο συμφωνήθηκε από τα εμπλεκόμενα μέρη και το οποίο περιλαμβάνει τη ρύθμιση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων της επιχείρησης, ύψους 18 εκατ. ευρώ, σε 280 δόσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι η έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης του Νεωρίου από τον ΕΦΚΑ ήταν απαραίτητη, προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθεί το σχέδιο στο αρμόδιο δικαστήριο στη Σύρο προς επικύρωση.

    Υπενθυμίζεται πως η αμερικάνικη Onex που εκπροσωπείται από τον Πάνο Ξενοκώστα αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στα τέλη του περασμένου έτους, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση με υποψήφιους διεκδικητές για τη διάσωση των ιστορικών ναυπηγείων της Σύρου. Είχε καταθέσει την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία προβλέπει τη διάθεση συνολικά 60 εκατ. ευρώ για νέες επενδύσεις αλλά και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους περίπου 500 εργαζόμενους.



    ΣΧΟΛΙΑ