• Business

    Νέο deal: Στα χέρια της Delivery Hero η Kiosky’s

    • Ρομίνα Νικηφόρου
    Στα χέρια της Delivery Hero η Kiosky's

    Γιώργος Μούχαλης, Kiosky’s


    Στα χέρια της Delivery Hero της μητρικής εταιρείας της Efood περνούν οι εταιρείες του ομίλου Μούχαλη που δραστηριοποιούνται σε χονδρική και λιανική πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ καθώς και στον κλάδο του e-commerce.

    Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από Δημόσια Ανακοίνωση συγκέντρωσης Επιχειρήσεων, από την 1η Οκτωβρίου 2021 η εταιρεία με την επωνυμία Delivery Hero γνωστοποίησε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την από 02.09.2021 Συμφωνία Αγοραπωλησίας σύμφωνα με την οποία θα αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο των εταιρειών του Ομίλου Μούχαλη.

    Delivery Hero

    Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται η πρόθεση της Delivery Hero να μπει  δυναμικά στην αγορά της μικρής λιανικής και αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Η εταιρεία αποκτά και φυσικά σημεία πώλησης ενώ ενισχύει και το δίκτυο των dark stores της.

    Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική πολυεθνική εξαγόρασε το 2015 την ελληνική e-food δίνοντας στους τότε βασικούς μετόχους μεταξύ αυτών στους Κωνσταντίνο και Παμίνο Κυρκίνη το ποσό των 21 εκατ. ευρώ.

    Η συμφωνία αγοροπωλησίας αφορά τις εταιρείες «ΑΛΦΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΟΤΑ ΨΙΛΙΚΑ», την ΙΝΚΑΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ, που διαθέτει το δίκτυο περιπτέρων Kiosky’s Convenience Store, την delivery.gr μια από τις μικρές πλατφόρμες online παραγγελιών καθώς και την e-table.gr, την πλατφόρμα κρατήσεων σε εστιατόρια, η οποία παρουσιάζει αρκετά καλούς ρυθμούς ανάπτυξης τους τελευταίους μήνες λόγω των αλλαγών που έφερε η πανδημία στην εστίαση.

    Διαβάστε ακόμα:

    Delivery Hero (μητρική της E-food): Οι απίθανες πρακτικές, γιατί οι ντελιβεράδες βαφτίζονται ανεξάρτητοι εργολάβοι και τα 21 εκατ. του Παμίνου Κυρκίνη

    Ποιος είναι ο Παμίνος Κυρκίνης της e-food



    ΣΧΟΛΙΑ