• Business

    Στα χέρια Αμερικανού μεγιστάνα περνά το ιστορικό περιοδικό Time

    • NewsRoom


    Αλλάζει για άλλη μια φορά χέρια το ιστορικό περιοδικό Time, το οποίο μέσα από μια συμφωνία-μαμούθ ύψους 190 εκατ. δολαρίων περνά στην ιδιοκτησία του Αμερικανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μαρκ Μπενιόφ, συνιδρυτή της εταιρείας λογισμικού cloud computing Salesforce, και της συζύγου του Λιν Μπενιόφ.

    Το ζευγάρι δισεκατομμυριούχων εξαγόρασε το περιοδικό από την Meredith Corp, η οποία απέκτησε την Time Inc. μόλις πριν από οκτώ μήνες αντί 2,8 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέσα στον επόμενο μήνα και καθιστά τους Μπενιόφ ιδιοκτήτες ενός από τα πιο εμβληματικά περιοδικά της Αμερικής.

    Όπως είπε ο νέος ιδιοκτήτης, δεν θα ασχολείται σε καθημερινή βάση με τη διοίκηση του Time, το οποίο η Meredith προσπαθούσε να πουλήσει μαζί με τα Fortune, Money και Sports Illustrated. Η παρούσα διοίκηση του περιοδικού θα μείνει ανέπαφη.

    Η περιουσία του Μαρκ Μπενιόφ αγγίζει τα 6,7 δισ. δολάρια βάσει της εκτίμησης του Forbes και πρόκειται για έναν ακόμη μεγιστάνα που μπαίνει στον χώρο του Τύπου προσπαθώντας να σώσει έναν ιστορικό τίτλο. Το 2013, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon απέκτησε την Washington Post αντί 250 εκατ. δολαρίων, που τότε βρισκόταν αντιμέτωπη με τη συρρίκνωση των διαφημιστικών εσόδων και των αναγνωστών, ενώ νωρίτερα φέτος, ο δισεκατομμυριούχος της φαρμακοβιομηχανίας, Patrick Soon-Shiong εξαγόρασε τους Los Angeles Times αντί 500 εκατ. δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ