Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Η Michele Kang συμφώνησε να αποκτήσει τον έλεγχο της ανδρικής ομάδας της Olympique Lyonnais, βάζοντας τέλος σε μια περίοδο αναταραχής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικονομικά πιεσμένου γαλλικού συλλόγου.

Η Kang αγοράζει τη Λιόν από την Eagle Football Holdings Bidco, η οποία βρίσκεται υπό τη διαχείριση administrators από νωρίτερα φέτος. Θα καταβάλει 30 εκατ. δολάρια για περίπου το 88% της Λιόν και θα παράσχει επίσης δέσμευση χρηματοδότησης ύψους 71 εκατ. ευρώ, σε νέο κεφάλαιο για τις επόμενες δύο σεζόν.

1

Αν η πώληση ολοκληρωθεί, η Kang θα γίνει μία από τις σπάνιες γυναίκες ιδιοκτήτριες κορυφαίας ανδρικής ομάδας στην Ευρώπη. Η συμφωνία θα ολοκληρώσει επίσης μια ταραχώδη περίοδο για τον ιστορικό γαλλικό σύλλογο, ο οποίος αποτελούσε μέρος του ευρύτερου πολυ-συλλογικού ομίλου Eagle Football Holdings Ltd. του Αμερικανού επιχειρηματία John Textor.

Ο Textor αγόρασε τη Λιόν τον Δεκέμβριο του 2022, σε μια συμφωνία που υποστηρίχθηκε από την Ares Management Corp. και αποτιμούσε τον σύλλογο περίπου στα 800 εκατ. ευρώ. Έκτοτε, η Λιόν αντιμετώπισε πολλές οικονομικές δυσκολίες και μόλις το περασμένο καλοκαίρι απέφυγε τον υποβιβασμό, αφού η Ares και η Kang συνέβαλαν σε πακέτο έκτακτης χρηματοδότησης.

Η Kang αντικατέστησε τότε τον Textor στη θέση της προέδρου της Λιόν. Από τότε, η Ares και η Kang έχουν εμπλακεί σε διαφωνίες με τον Textor σχετικά με τη διοίκηση και τη χρηματοδότηση του συλλόγου.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα μέτωπα για να επαναφέρουμε τον σύλλογό μας στη θέση του ως ένας από τους ηγέτες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς και ως σημαντικό παράγοντα στη μητροπολιτική περιοχή της Λιόν», δήλωσε η Kang σε ανακοίνωσή της την Τρίτη.

Μετά την αγορά του ποσοστού 88% στην τιμή των 19 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή, η Kang θα ξεκινήσει δημόσια πρόταση για την αγορά των υπόλοιπων μετοχών της εισηγμένης Eagle Football Group στην ίδια τιμή. Η Eagle Football διαπραγματεύτηκε τελευταία φορά στο Euronext Paris στα 1,94 ευρώ.

Η συμφωνία με την Kang τελεί υπό την προϋπόθεση ότι η Λιόν θα επιτραπεί να παραμείνει στη Ligue 1, την κορυφαία κατηγορία του ανδρικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη Γαλλία, από τη γαλλική ποδοσφαιρική ρυθμιστική αρχή. Η πρώτη δόση ύψους 31 εκατ. ευρώ από τη νέα χρηματοδότηση θα γίνει διαθέσιμη με την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η πώληση έχει τη στήριξη της Ares. Οι βασικοί δανειστές της Λιόν συμφώνησαν σε ορισμένες πιστωτικές διευκολύνσεις για τους επόμενους 18 μήνες, ώστε να διευκολυνθεί η συμφωνία με την Kang.

Το υπάρχον ποδοσφαιρικό χαρτοφυλάκιο της Kang περιλαμβάνει τη γυναικεία ομάδα της Λιόν, καθώς και τις γυναικείες ομάδες Washington Spirit και London City Lionesses. Σε ξεχωριστή ανακοίνωση την Τρίτη, ο όμιλος Kynisca της Kang, στον οποίο υπάγονται αυτές οι επενδύσεις, επανέλαβε τη δέσμευσή του στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης

Πεζεσκιάν: Οι βαλλιστικοί πύραυλοι του Ιράν δεν είναι μέρος της διαπραγμάτευσης

Μάρκο Ρούμπιο: Δεν θα επιτραπεί στο Ιράν να χρεώσει διόδια στα Στενά του Ορμούζ

Οι αδελφοί Στεφάνου διαψεύδουν ότι πωλούν την Golden Star Ferries