• Business

    Sport Illustrated: Μαζικές απολύσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων

    • NewsRoom
    Οπαδός κρατά το περιοδικό Sport Illustrated

    (AP Photo/Lawrence Jackson, File)


    Ο εκδότης του περιοδικού Sport Illustrated σχεδιάζει να απολύσει σημαντικό αριθμό εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένου πιθανώς όλου του συνδικαλιστικού προσωπικού του, ανέφερε η NewsGuild την Παρασκευή σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Οι απολύσεις συνδέονται με αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα στην εκδότρια εταιρεία, Arena Group Holdings Inc.

    Η Authentic, ο όμιλος που αγόρασε το Sports Illustrated έναντι 110 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Meredith πριν από πέντε χρόνια, κατήγγειλε μια συμφωνία που διατηρεί με την Arena Group για την έκδοση του Sports Illustrated σε έντυπη και ψηφιακή μορφή.  Η κίνηση ήρθε τρεις εβδομάδες αφότου η Arena έχασε μια πληρωμή ύψους 3,75 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή παραβίασε τη συμφωνία αδειοδότησης του Sports Illustrated με την εταιρεία, η οποία ξεκίνησε το 2019.

    Την Πέμπτη, η Arena ανέφερε σε μια κατάθεση ότι η Authentic είχε τερματίσει τη συμφωνία αδειοδότησης του Sports Illustrated, η οποία τέθηκε σε ισχύ αμέσως.

    Η Arena απέλυσε τον Δεκέμβριο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ross Levinsohn μετά από μια είδηση ​​που ανέφερε ότι το περιοδικό χρησιμοποιούσε πλαστά ονόματα συγγραφέων που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη σε ορισμένα άρθρα. Η εταιρεία εκδίδει επίσης το TheStreet.

    Η Arena ανακοίνωσε την Πέμπτη σχέδια για περικοπές περισσότερων από 100 υπαλλήλων, περίπου το ένα τρίτο του συνόλου της. Η εταιρεία είπε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Bridge Media Networks LLC για μια σημαντική επένδυση.

    Οι μετοχές της Arena υποχώρησαν 28% στα 91 σεντς στη Νέα Υόρκη.

    Το Sports Illustrated εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1954 από τον Στιούαρτ Σέφτελ και ήταν το πρώτο περιοδικό με κυκλοφορία πάνω από ένα εκατομμύριο που κέρδισε δύο φορές το National Magazine Award for General Excellence.

    Διαβάστε επίσης

    Νορβηγία: Παραιτήθηκε η υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης επειδή αντέγραψε για το μεταπτυχιακό της

    ΠΑΣΟΚ: Όχι στη γενικευμένη χρήση της επιστολικής ψήφου

    ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν υπέγραψε το νομοσχέδιο για την αποφυγή του shutdown



    ΣΧΟΛΙΑ