• Business

    Σπύρος Φιλάρετος: Ενδιαφέρον για το Athens Hilton-Η πώληση θα ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες


    Σχετικό ενδιαφέρον έχει επιδειχθεί για την εξαγορά του Athens Hilton ενώ η διοίκηση της Ιονικής Ξενοδοχειακής αλλά και της μητρικής εταιρίας Alpha Bank βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές. Στο τέλος του 2016 ή στις αρχές του 2017, πρόκειται, για ακόμα μια φορά, να ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης του Athens Hilton από την διοίκηση της Alpha Bank, όμως μέχρι στιγμής, το ενδιαφέρον είναι αρκετά περιορισμένο όπως δηλώνουν στελέχη της τράπεζας, στην οποία ανήκει η Ιονική Ξενοδοχειακή που ελέγχει το ξενοδοχείο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν απο αρκετά χρόνια, όταν η υπόθεση πώλησης του Athens Hilton ήταν στο προσκήνιο με την εξαγορά της Ιονικής Ξενοδοχειακής από την Alpha Bank, ο τότε πρόεδρος της τράπεζας Γιάννης Κωστόπουλος είχε δηλώσει, αναφορικά με την πρόθεση της τράπεζας να πουλήσει το εν λόγω ξενοδοχείο αλλά και το Hilton της Ρόδου, ότι “δεν είμαστε ξενοδόχοι”. Ωστόσο το Hilton της Ρόδου το έδιωξε απο πάνω της αρκετά χρόνια πριν ενώ το Athens Hilton απο “καιρού εις καιρόν” βγαίνει προς πώληση.

    Σπύρος Φιλάρετος. Γενικός Διευθυντής Alpha Bank
    Σπύρος Φιλάρετος. Γενικός Διευθυντής Alpha Bank

    Πάντως, σύμφωνα με την διοίκηση της Alpha Bank και συγκεκριμένα τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ιονικής Ξενοδοχειακής κ. Σπύρο Φιλάρετο, «έχει επιδειχθεί σχετικό ενδιαφέρον και αυτή την περίοδο συζητούμε με επενδυτές, ωστόσο είναι νωρίς για να ανακοινώσουμε το παραμικρό. Η καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου του 2016 είναι στην πράξη ελαστική και όχι απόλυτη” επισημαίνει, διευκρινίζοντας έτσι ότι δεν θα δεχτεί προτάσεις εξαγοράς που δεν θεωρεί συμφέρουσες, εξαιτίας που περιορισμένου χρονικού περιθωρίου.

    Αναφορικά με την πληρότητα, ο κ.Φιλάρετος υποστηρίζει ότι κατά το πρώτο φετινό πεντάμηνο, εξελίσσονται ελαφρά ανοδικά τόσο το ποσοστό των πληροτήτων του ξενοδοχείου Athens Hilton, όσο και η μέση τιμή του δωματίου. “Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι σε θέση να επηρεάσει το ύψος του τιμήματος, καθώς η θεώρηση των υποψήφιων επενδυτών είναι μακροπρόθεσμη”.

    Τι θα γίνει με το Ledra Hotel 

    Στη συνέχεια στις 13 Ιουλίου πρόκειται να γίνει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο πλειστηριασμός του ακινήτου του ξενοδοχείου Athens Ledra Hotel από την Alpha Bank με τιμή εκκίνησης τα 48 εκατ.ευρώ.

    Για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει παρουσιαστεί έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο από μέλη της οικογένειας Ευθύβουλου Παρασκευαϊδη, όσο και την γνωστή ξενοδοχειακή οικογένεια Δασκαλαντωνάκη.

    pentelikon-entrance

    To Πεντελικόν στο Κεφαλάρι 

    Επίσης στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την πιθανή σύναψη συνεργασίας μεταξύ της Starwood Hotels and Resorts και της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας του Πεντελικόν, στο Κεφαλάρι, που θα αποτελέσει σημείο έναρξης των διεργασιών για την επαναλειτουργία της ιστορικής μονάδας.

    Σε φάση εξασφάλισης αδειοδοτήσεων βρίσκεται η εταιρεία Ναυσικά Α.Ε. προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αναβίωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στα Αστέρια Γλυφάδας.

    Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν επίσης οι εργασίες για τη μετασκευή σε ξενοδοχείο του κτιριακού συγκροτήματος ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που στεγαζόταν παλαιότερα το υπουργείο Παιδείας. Eπί της οδού Μητροπόλεως 49 θα λειτουργήσει και ένα ξενοδοχείο από τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη με τη μετασκευή κτιρίου της εταιρείας Χυτήρογλου.

    Επί της πλατείας Ομονοίας θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο Athens Tiffany Hotel από όμιλο ελληνοαμερικανικών συμφερόντων. Νέο ξενοδοχείο έπειτα από μετασκευή κτιρίου θα ανοίξει από την εταιρεία Ευρωντόμους Α.Ε. και στη Λεωφόρο Συγγρού 182 και Ευαγγελιστρίας. Ξενοδοχείο 5 αστέρων έχει στόχο να δημιουργήσει και ο όμιλος ΥΑΖΒΕΚ μετά την ανακαίνιση κτιρίου ιδιοκτησίας του ΝΑΤ, που βρίσκεται επί της οδού Ομήρου 19 και Ακαδημίας.

    Επιπλέον, το «πράσινο φως» έχουν δώσει οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να επιτραπεί η χρήση κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας ως ξενοδοχείων.

    Αναλυτικά έχει δοθεί άδεια για κτίριο επί της οδού Φιλελλήνων 30-32, για κτίριο της Orange Partners AEΠΕΥ επί των οδών Μητροπόλεως και Πατρώου 9-11, για κτίριο επί των οδών Ερμού 121 και Αστιγγος, για κτίριο επί της οδού Ερμού 95 και για κτίριο επί των οδών Κηρυκείου 6 και Μητροπόλεως 65. Επίσης, αναμένεται η επαναλειτουργία επί της οδού Βαλαωρίτου στο Κολωνάκι του πρώην ξενοδοχείου Athens Lycabettus από νέα μισθώτρια εταιρεία.

    Αδεια μετατροπής σε τουριστικό κατάλυμα έχει πάρει και η Caprise A.E. για κτιρίο επί των οδών Γερανίου 24 και Αναξαγόρα. Επίσης, η Fresh Hotel συμφερόντων του ομίλου Αλλαντικών Υφαντή προγραμματίζει νέα ξενοδοχειακή επένδυση σε διατηρητέο κτίριο όπου λειτουργούσε το ιστορικό ξενοδοχείο Πίνδαρος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/antonis-kerastaris-mioste-ti-forologia-tora-ean-thelete-xenes-ependisis/55874



    ΣΧΟΛΙΑ